vrijdag, maart 29, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Hemd van het Lijf met Roel Heemskerk, Valken'68

Hemd van het Lijf met Roel Heemskerk, Valken’68

-

hemdvanhetlijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage Roel Heemskerk, Valken’68.

 

 HvHL Roel Heemskerk

Roel Heemskerk

Geboren 26-10-1981 en opgegroeid in Katwijk. In 2007 ben ik getrouwd met Tessa en sindsdien woon ik in Valkenburg. Wij hebben een zoontje van 1 jaar: Xavi. Ik werk als Actuarieel Analist bij Verzekeringsmaatschappij Generali. In de avonduren ben ik bezig met de studie om Actuaris te worden.

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities

De laatste jaren speel ik linker centrale verdediger. Daarvoor heb ik ook als linksback gespeeld.

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal

Doordeweeks heb ik niet veel tijd naast werk, studie, voetbal en gezin. Het weekend is voor de vrienden en familie. Xavi nemen we dan altijd mee, die slaapt overal. Schijnt ie van z’n vader te hebben.

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde

Ik ben op mijn 5e begonnen in de jeugd van vv Katwijk. Daar heb ik van de F1 t/m de A1 met ongeveer dezelfde groep gespeeld. Dit was een goede lichting met Katwijkse jongens wat nog steeds vrienden van mij zijn. Op mijn 24e ben ik naar Valken’68 gegaan en sindsdien heb ik vrijwel altijd in het 1e gespeeld, eind vorig seizoen heb ik mijn 100e wedstrijd gespeeld. Ik hoop voorlopig nog even door te gaan en de 200 te halen.

Benoem je sterke en zwakke punten als speler

Mijn sterke punten zijn mijn pass, overzicht en snelheid. Zwakke punten liggen meer op het gebied van concentratie en gemakzucht, gelukkig heb ik altijd trainers gehad die daar begrip voor hadden….

De 5 beste spelers van de ere-divisie

Eriksen, Assaidi, Verthongen. Ook kan ik erg genieten van spelers met een goede vrije trap zoals Theo Janssen en Rasmus.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom

Het meest heb ik geleerd van mijn trainer in Katwijk B1 en A1 : Cees van Duijvenbode. Gevarieerde trainingen en of het nu goed of slecht ging, in de rust bleef hij altijd rustig uitleggen hoe we de 2e helft beter konden spelen. Frenk van der Kleij was mijn eerste trainer bij Valken en hij was erg sterk in wedstrijdgericht trainen en een team motiveren. Andries Wendt heeft in no-time van een groep spelers een team gemaakt, ik heb gemerkt dat dit een groot verschil maakt.

De beste elf spelers waarmee jij ooit speelde

Dit zijn grotendeels spelers waarmee ik in Katwijk A1 gespeeld heb. Een groot deel hiervan heeft het 1e van Katwijk gehaald.
Dit is een elftal met harde backs die je een paar keer tegenkomt. Veel voetbal in de as en snelheid voorin.
Keeper : Erwin van der Nagel
Verdediging : Patrick Koekebakker, Martin van Leeuwen en Jeroen Haasnoot
Middenveld : Ronald Kuijt, Wim Luyt en Leen de Vreugd
Aanval : Chris de Bie, Wilbert Star en Dennis de Ridder

Noem de drie mooiste sportmomenten die je ooit meemaakte (hoeft niet per definitie over je eigen voetballeven te gaan).

Kampioenschappen en bekers bij Katwijk en Valken.
De overwinningen van vv Katwijk op Quick Boys en het feest na de promotie naar de topklasse.
De weekendjes weg met het voetbalelftal.

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt. En ook waarom?

In Nederland Ajax, in het buitenland vind ik Barcelona het leukst om naar te kijken. Maar ik vind alle clubs waar Nederlanders spelen leuk om te volgen. De amateurclub waar ik het meest mee heb is natuurlijk vv Katwijk, zodra onze wedstrijd is afgelopen is dat de eerste uitslag die ik opzoek.

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl
Welke onderdelen lees je het meest? Wat mis je eventueel nog?

Ik vind het een erg leuk initiatief. Ik lees alle verslagen en interviews van spelers/clubs die in onze klasse spelen of die ik ken.

Huidige regering

In een tijd waarin landen om ons heen bijna failliet gaan en wij flink moeten bezuinigen kun je het bijna niet goed doen. Maar volgens mij doen ze het prima.

Theater, musical of concert. En waarom? Beste wat je ooit zag op dit gebied.

Naar het theater of musical is niet echt iets voor mij. Concerten vind ik wel erg leuk. Ik vind van alles leuk. Met mijn vrouw ben ik naar Sting geweest, met vrienden naar Guus Meeuwis. Maar het beste concert was van de Rolling Stones waar ik met mijn vader naar toegegaan ben.

Dat moet echt verboden worden

Uitkeringen geven aan mensen die gewoon geen zin hebben om te werken.

Dat wil ik ooit nog wel eens doen

Nog zo’n mooi kindje maken!

Ik word verschrikkelijk kwaad om

Ik geloof niet dat ik ooit verschikkelijk kwaad geweest ben…

Uitdagend

Mijn grootste uitdaging : thuis komen, voetbaltas in de gang gooien en dan vragen of mijn vrouw m’n voetbalspullen wil wassen!

Syrie

Het midden-oosten en afrika zullen nooit vakantie bestemmingen van mij worden.

Favoriete onderdelen bij de Olympische Spelen

100 m. sprint. Spanning opbouwen en dan knallen! Verder volg ik eigenlijk niet zoveel sporten, ik blijft er in ieder geval niet voor thuis.

Levensmotto

Na een aantal gevallen meegemaakt te hebben waarin het leven korter duurt als dat je zou willen : probeer van iedere dag een feest te maken. Het is alleen zo’n uitspraak die je vaak vergeet.

Dierenleed

Ik heb niet echt iets met dieren.

Mijn favoriete stad in Nederland en over de grenzen

De leukste weekendjes weg waren in Eindhoven. De mooiste stad in het buitenland vind ik Rome, een schitterende stad waar enorm veel te zien is. Hoewel je in London ook dagenlang kunt rondlopen zonder je te vervelen.

Naar deze tv-programma’s kijk ik graag

Ik kijk niet echt veel tv. Alleen series als Nikita, 24 of Prison Break vind ik leuk om te volgen.

Aan welke eigenschappen moet een goede vriend van jou voldoen

Een goede vriend is iemand die er in goed en slechte tijden is. Ik heb het geluk dat ik al jarenlang een groep vrienden heb waar dit voor geldt.

Andere sporten om te doen. Welke sporten heb je anderzijds helemaal niets mee

In de zomer mag ik graag op het strand voetballen/voetvollyen. Verder doe ik in de zomer aan hardlopen en fitnessen, maar dat ik niet omdat ik het nu zo leuk vind.

Lekkerste gerechten en drank (jes)

Ik hou van hollandse stampotten zoals hutspot en zuurkool. In het weekend mag ik graag cola-rum drinken.

Grootste zorgen om

Ik maak me niet zoveel zorgen. Behalve als mijn zoontje ziek is, dat vind ik zo’n zielig gezicht.

 

 

Eindklassering van jouw ploeg. Welke ploegen gaan Europa in van de vaderlandse competitie en wat wordt de top 4 van het EK

Tegen Lyra ( 14 april) hebben we ervoor gezorgd dat we in ieder geval geen kampioen meer kunnen worden. Maar ik hoop nog wel op een plekje in de top 5

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read