woensdag, april 24, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Ronald Kuijt (V'68): ,,Als we snel scoren, maken we een kans"

Ronald Kuijt (V’68): ,,Als we snel scoren, maken we een kans”

-

ts-valken68De eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie zit erop en de balans kan worden opgemaakt. Breukelen versloeg in eigen huis Valken ’68 met 3-1 en heeft dus de beste papieren om ook volgend jaar in de eerste klasse uit te komen. De Valkenburgers achtten zichzelf niet kansloos, maar weten dat het aankomende zaterdag een zeer lastig karwei gaat worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden verschillende scenario’s geschetst. Valken heeft een goed seizoen gedraaid en ondanks dat het kampioenschap erin had gezeten, wordt de nacompetitie toch gezien als toetje. Hoe anders is dat bij Breukelen, een team dat aan het begin van het seizoen een titelkandidaat acteerde en pretendeerde Ă©Ă©n van de sterkste ploegen in de eerste klasse B te zijn. Het pakte geheel anders uit, ternauwernood kon Breukelen rechtstreekse degradatie voorkomen. Het scenario dat Breukelen zou winnen omdat zij daadwerkelijk moesten was snel geschreven. Aan de andere kant was het Valken dat totaal geen druk ervoer, waardoor de ploeg van Andries Wendt vrijuit kon voetballen.

Maar uiteindelijk was het Breukelen dat de eerste van de twee wedstrijden won. Ronald Kuijt, speler van Valken, vertelt: ,,Het eerste kwartier dacht ik echt dat we dik zouden verliezen. Zij waren veel beter, hebben echt een enorm goede voorhoede. Al in de eerste minuut had het raak kunnen zijn, ik weet niet hoe onze doelman Erwin (van der Nagel, -red) die bal eruit hield. Zij kwamen even later alsnog met 1-0 voor. Maar na dat kwartier kwamen wij wat beter in de wedstrijd. Toch bleven zij gevaarlijk en maakte ook de 2-0. Nog voor rust scoorde Bastiaan de Mooij de 2-1, dus hadden we het gevoel dat er nog wel wat te halen viel. De tweede helft ging meer gelijk op, alleen maakten zij een kwartier voor tijd helaas nog de 3-1. Een bijzonder makkelijk gegeven strafschop, Roel Heemskerk zou hands hebben gemaakt in de zestien, en dus een zure derde tegentreffer. In de laatste minuut miste Bastiaan nog een hele grote kans, diverse Valken aanhangers stonden al te juichen maar die bal ging net over de lat. Erg zonde.”

Breukelen was volgens Kuijt een team met twee gezichten: ,,Voorin waren ze zeer goed. Gevaarlijk en bovendien erg snel. De achterhoede is vrij kwetsbaar, dus ik denk dat daar in de return wel wat te halen valt. Wij zijn een hechter team en we zijn fanatieker. Maar zij hebben niet voor niets de derde periode in de eerste klasse gewonnen, dus als wij thuis een leuke partij op de mat kunnen leggen zijn wij al tevreden.”

Er liggen dus weldegelijk kansen voor de Valkenburgers in de return aanstaande zaterdag op het ’t Duyfrak. Het wordt in elk geval een feestje. ,,Het wordt toch gezellig. Wij hebben een goed seizoen gespeeld, behalve het laatste deel van de competitie. In de nacompetitie waren we wel weer scherp. Maar vooraf hadden we voor dit scenario getekend. Als we zaterdag snel scoren, maken we een kans, maar als zij het eerste doelpunt maken wordt het een lastig verhaal.”

Ronald Kuijt speelde een halfuurtje mee en dat was na zijn tijdelijke aanwezigheid vanwege een blessure een pluspunt voor Wendts team. Robin Noort was daarentegen geschorst, waardoor Leon Kuijt een defensieve taak kreeg.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk, Leon Kuijt, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Lennard van der Ham (68. Lesley de Vries), Artan Recica, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Joeri Driebergen (62. Ronald Kuijt) en William van Voorbergen (65. Sven Boonstoppel).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read