HomeValken '68Interviews Valken’68Valken-spits Driebergen: ,,Nederlaag gevolg van concentratieverlies”

Valken-spits Driebergen: ,,Nederlaag gevolg van concentratieverlies”

-

ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Valken ’68 slikte zaterdag tegen Monster de tweede nederlaag van het seizoen. Op het eigen Duyfrak zagen de Valkenburgers de zege in de slotfase uit de handen glippen. Spits Joeri Driebergen hield een naar gevoel over aan de 1-2 nederlaag. ,,Deze wedstrijd geef je door concentratieverlies en twee persoonlijke fouten zomaar uit handen. Totaal onnodig.”

,,Een gelijkspel had meer de verhouding geweest”, stelde Driebergen. ,,Wij hebben kansen gehad, maar zij ook.” De Valkenburgse spits nam daarbij alleen de kansenverhouding in ogenschouw. Op basis van het veldspel had Valken ‘68 juist recht op de volle buit. ,,Wij waren voetballend veel beter. Zij hebben niet eens geprobeerd te voetballen. Het was gewoon een counterploeg.”

,,Monster liet ons voetballen tot de middenlijn”, vervolgt Driebergen. ,,Maar wij hadden met Roel (Heemskerk, red.) achterin een speler met een fantastische trap in zijn benen. Zo slaagden we er constant in de buitenspelers te bereiken, die dan gevaarlijke voorzetten konden afleveren. Helaas was het voor de goal steeds net niet.”

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Valken ’68 een kwartier na rust op voorsprong. Driebergen versierde een strafschop, die vervolgens door Sven Boonstoppel werd binnengeschoten. ,,Er was een actie aan de buitenkant”, haalt Driebergen de aanleiding tot de strafschop terug. ,,Ik kreeg de bal via de kluts voor mijn voeten en speelde mijn tegenstander uit. Die haalde mij vervolgens neer. Een terechte strafschop.”

Een aantal minuten later moest Driebergen tot zijn ongenoegen naar de kant en werd hij vervangen door de lange tijd met blessures kampende Peter van der Tuin. ,,Dat vond ik jammer. Ik had het idee dat een doelpuntje voor mij in de lucht hing. Er kwam voorin ook steeds meer ruimte, omdat zij meer risico’s gingen nemen. Toch denk ik dat ik op een prima pot kan terugkijken, waarin ik dreigend en gevaarlijk was.”

Vanaf de kant zag Driebergen lijdzaam toe hoe het fout ging in de slotfase. Monster sloeg toe in de 83e en 90e minuut. ,,Dit had niet nodig geweest. Concentratieverlies en twee foutjes kosten je gewoon drie punten. Dit is doodzonde. Als je mee wil doen om de titel, zoals wij graag willen, moet je deze wedstrijden gewoon winnen. Het zat even niet mee. Twee jaar geleden toen wij kampioen werden, wonnen we dit soort wedstrijden wel.”

Toch is er nog geen man overboord, benadrukt Driebergen. ,,We hebben zelfs nog kans op de eerste periode. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij voor de titel gaan strijden.” Met de huidige selectie is Valken daar ook min of meer toe verplicht. ,,We zijn sterker dan vorig seizoen. Er is bijna niemand weggegaan en er zijn een aantal goede versterkingen bijgekomen.”

Driebergen legt uit: ,,Jean-Paul Verkade heeft nog bij FC Rijnvogels in het eerste gespeeld en brengt op het middenveld veel ervaring mee. En ookHans van der Bent van Quick Boys en Lars van Bommel van Oegstgeest zijn goede versterkingen. Het is positief dat we een brede selectie hebben, waarin op elke positie dubbele keuzes zijn. Dat houdt iedereen scherp.”

Trainer Andries Wendt had een enigszins andere kijk op het duel gehad. ,,Ik vond het spannend en heb twee positief ingestelde ploegen aan het werk gezien. Een uur lang was het niveau niet verkeerd. Zij waren het meest gelukkig, want de wedstrijd was hoofdzakelijk in balans.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Jean-Paul Verkade (80. Herman Binnendijk), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Joeri Driebergen (67. Peter van der Tuin ), Sven Boonstoppel en William van Voorbergen.