Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Jeroen Haasnoot: ,,Verloren van een counterend SVC"

Jeroen Haasnoot: ,,Verloren van een counterend SVC”

-

ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Valken’68 moest het op een drassig hoofdveld opnemen tegen SVC’08 uit Wassenaar. SVC had tot op heden twee punten minder verzameld dan de Valkenburgers en kon met een overwinning over de ploeg van Andries Wendt heen klimmen.

In de eerste helft was duidelijk met welke bedoeling de bezoekers naar ’t Duyfrak waren gekomen: spelen vanuit een gesloten defensie, de linies kort op elkaar en wachten op de juiste momenten voor een snelle counter. Valken maakte zich niet zo druk om deze intenties. De ploeg speelde verzorgd positiespel, maar kansen wist het amper te creëren. Bastiaan de Mooij had in de spits de voorkeur gekregen boven de weer fitte Peter van der Tuin, maar De Mooij werd nauwelijks in stelling gebracht.

SVC bleef gedisciplineerd spelen en wachtte geduldig op de kansen die zouden komen. Er werd gevochten voor elke meter en vlak voor rust zagen de bezoekers hun degelijke spel beloond worden. Uit een corner was het Mark Groen die raak wist te koppen: 0-1.

Na rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Valken had weer langdurig de bal in de ploeg en probeerde voornamelijk via afstandsschoten de gelijkmaker te forceren. Circa een half uur voor tijd werd Peter van der Tuin als stormram ingebracht, waarbij hij naast De Mooij in de spits ging spelen. De speelwijze van de thuisploeg veranderde direct, want nu werd vaak door de lucht de balvaste Van der Tuin gezocht. Ook deze poging leidde echter niet tot de gewenste treffer, terwijl aan SVC-zijde invaller Hisham Meghachi wel wist te scoren en de wedstrijd op slot gooide. Hiermee werd de eindstand op 0-2 bepaald.

Valken-verdediger Jeroen Haasnoot was teleurgesteld over het resultaat: ,,Zeker in de eerste helft hadden we de wedstrijd compleet onder controle. We hadden heel veel balbezit, al creëerden we zelf nou ook niet echt veel. De 0-1 viel vlak voor rust uit het niets en dan ga je toch met een vervelend gevoel de kleedkamer in. In de tweede helft hebben we van alles geprobeerd, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Die gasten hebben het nou eenmaal slim aangepakt.”

Door de nederlaag zakt Valken’68 naar de zesde plaats op de ranglijst, maar Haasnoot blijft positief en kijkt vooral naar boven: ,,We hebben gewoon een goede ploeg en dat hebben we natuurlijk vorig jaar ook al bewezen. We willen graag bij de eerste drie eindigen en ik denk nog steeds dat dit er ook in zit. Het is een rare competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen, maar dat maakt het in mijn ogen alleen maar leuk. Volgende week spelen we een lastige wedstrijd tegen DSO en dan moeten we zorgen dat we er weer staan.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Leon Kuijt ( 65.Peter van der Tuin), Jeroen Haasnoot, Jean-Paul Verkade, Lars van Bommel, ( 84. Roel Heemskerk), Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Sven Boonstoppel en Joeri Driebergen (65. Jasper van Klaveren).