Niels Schoonen- Valken’68: 7-1

-

ts-valken68Valken’68 was met een goed gevoel naar Zoetermeer vertrokken. Volgens coach Andries Wendt, voorbeschouwend,  zou DSO een voetballende ploeg zijn die zich niet ver laat terug zakken. Dus de trainer zag wel degelijk kansen voor Valken’68, maar na tien minuten spelen zag het er wel anders uit. DSO was heer en meester en kon optimaal profiteren van de Valkenburgse persoonlijke fouten. In de wedstrijd tegen DSO werd het uiteindelijk 7-1, na een ruststand van 4-0. Man van de wedstrijd was de spits van DSO, Niels Schoonen, die van de zeven treffers er zes op zijn naam bracht. De eretreffer werd vlak voor tijd gescoord door Herman Varkevisser.

De eerste kans voor DSO diende zich aan na drie minuten spelen, Leslie van den Berg zag zijn lob naast de goal gaan. Daarna leek het er op dat Valken’68 op voorsprong kon komen maar Joeri Driebergen kwam net tekort om de afgemeten voorzet van Lars van Bommel af te ronden. De tweede kans voor DSO was wel raak.  Niels Schoonen werd geheel vrijstaand vrij gespeeld en liet doelman Erwin van der Nagel kansloos.  Van den Berg kon even later niet profiteren van een foute pass in de achterhoede van Valken’68, want hij zag zijn inzet in twee instanties gestopt door Van der Nagel. Maar de 2-0 van DSO liet toch niet lang op zich wachten. Niels Schoonen vertrok op randje buitenspel en bij de verste paal viel de bal binnen. De meegelopen Van den Berg bleef voor DSO gelukkig van de bal af, anders was deze treffer geannuleerd wegens buitenspel. De bezoekers uit Valkenburg zagen doelman Van der Nagel geblesseerd af haken en hij werd vervangen door Rudy Dubbeldam.

Voor Dubbeldam was dit zijn competitiedebuut. Bij de derde treffer van Schoonen ging het mis op het middenveld en kon de spits profiteren. Voor de rust tekende Schoonen voor zijn vierde treffer. Valken’68 had zich nog in de wedstrijd kunnen spelen maar Bastiaan de Mooij kon de fout van de doelman van DSO Sven Wolsheimer niet afstraffen, ook Driebergen schoot in kansrijke positie over de lat.

Vrijwel direct na de rust viel uit de eerste beste aanval voor DSO bijna de 5-0, maar Eiliot Pattinama schoot de bal over de lat. Bij de 5-0 zat alles tegen. De beide verdedigers Robin Noort en Erwin de Ridder deden een uiterste poging om de bal voor de doellijn tegen te houden maar tergend langzaam rolde de bal van weer Schoonen in de goal. De zesde treffer voor DSO kwam ook op naam van Schoonen, die kon profiteren van een misverstand in de achterhoede. De 7-0 voor de thuisclub werd gescoord door Pattinama die bij de verste paal de voorzet van links kon afronden. Het enige doelpunt van Valken’68 werd gescoord Varkevisser, in de voorlaatste minuut. Na precies negentig minuten floot de jonge 22 jarige (!) scheidsrechter Ivar Gieles uit Den Haag voor de laatste keer.

Trainer Wendt had een lange en zware middag beleefd: ,,Van onze kant was het een complete off-day. Okay, wel tegen een heel slim DSO. Ik heb nog nooit zo’n nederlaag moeten slikken als trainer en ook niet als speler. De tijd wilde maar niet doorlopen. Het is nu 7-1 geworden, maar het had zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Die spits schoot er ook nog drie op de paal en zij hebben er zelfs nog twee op de paal laten belanden. Nee, wij hadden niets in de melk te brokkelen, maar dat is ook niet zo verwonderlijk wanneer je ze vijf assists geeft om te scoren. Ik wist niet wat ik zag. Het is nu zaak om de boel weer zo snel mogelijk op te lappen en we hopen met zijn allen dat de blessure van Erwin meevalt, want anders is deze middag nog zwarter dan die al was.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel (20.Rudy Dubbeldam), Erwin de Ridder, Robin Noort, Leon Kuijt (40. Wouter Rhijnsburger), Jeroen Haasnoot, Jean-Paul Verkade, Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij (56. Peter van der Tuin), Sven Boonstoppel en Joeri Driebergen.