zaterdag, april 20, 2024

Tevredenheid in plaats van chagrijn

-

artikel image valke 1Valkenburg- Valken’68 speelt volgend seizoen weer in de tweede klasse. Even leek er een stunt in de maak op ’t Duyfrak, maar uiteindelijk dreef FC Breukelen boven en handhaafde zich in de eerste klasse.
In het heenduel was Valken’68 met 3-1 kopje onder gegaan. Over die nederlaag heersten gemengde gevoelens. In een fase was de ploeg van Andries Wendt kansloos geweest, maar uiteindelijk had er wellicht meer in het vat gezeten. De opdracht voor de Valkenburgers was verre van eenvoudig om alsnog promotie af te dwingen.

Feitelijk bezien was er ook veertig minuten geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Wim Leushuis, die ook hoe dan ook zwaar teleurstelde gezien het aanwezige arsenaal aan spelersmateriaal. Valken’68 bikkelde als vanouds, maar gevaarlijk werd het nimmer bij het doel van Roland Wiegmans.

In de resterende vijf minuten stond de wedstrijd plots op zijn kop. Eerst ging William van Voorbergen makkelijk liggen in het zestienmetergebied, waarbij de leidsman van mening was dat Peter Kamp hem ten val had gebracht. Robin Noort voltrok het vonnis vanaf elfmeter. Een paar tellen voor rust knikte Bastiaan de Mooij in, waarbij de sluitpost verre van resoluut oogde: 2-0. De achterstand was dus weggewerkt en de stemming op het winderige sportcomplex werd allengs beter.

Na de rust werden de ruimtes groter en kreeg Valken’68 zelfs kans op meer. Wiegmans had veel moeite met een trap met curve van Artan Recica en De Mooij tilde de bal nipt over het doel. Onder aanvoering van de rappe Deen van Embricqs werden de bezoekers ook gevaarlijker. Jeroen Haasnoot leek niet al teveel kwaads in de zin te hebben in een duel met Van Embricqs, maar opnieuw ging de bal op de stip. Dave Rijkaard faalde en de roodgelen leken vleugels aangereikt te krijgen. Een paar minuten later werd de uitdager door dezelfde Rijkaard vleugellam gemaakt: 2-1.

Op het arbeidsethos viel niets aan te merken van de thuisclub, maar na de 2-1 ebde het geloof weg en verdween in zijn geheel, nadat Van Embricqs nog eens zijn waarde toonde voor de club die dit seizoen inzette op de hoofdklasse.

Ondertussen had clubtopscorer Recica zijn laatste schreden gezet (de aanvaller gaat in het vierde elftal spelen) en trad na de gelijkmaker berusting in aan Valkenburgse zijde. Er was een serieuze poging ondernomen om de schade te herstellen, maar at the end of the day beschikte de opponent over meer kwaliteiten en daar verbaasde niemand zich over gezien de statuur van beide clubs.

Terwijl Leushuis zijn sigaartje rookte en misplaatst tevredenheid uitstraalde over de ‘prijs’, bleef Wendt als altijd reëel in zijn bewoordingen. ,,Hier hoeven we ons niet voor te schamen. Het was een geweldig seizoen. Het tweede is gepromoveerd en dat was de belangrijkste doelstelling in verband met de kortere aansluiting op het eerste. Ons eerste team heeft lange tijd meegedaan om de titel en een prijs gewonnen. Van Breukelen mag je als Valken zijnde verliezen, hoewel we nog behoorlijk in de buurt zijn gekomen.”

Valken’68- FC Bruekelen 2-2 (2-0). 42. Noort 1-0, 45. De Mooij 2-0, 65. Rijkaard 2-1, 73. Van Embricqs 2-2. Scheidsrechter: Van der Burg. Toeschouwers: 700.
Valken’68: Van der Nagel, De Ridder, Noort, Heemskerk, Haasnoot (77. Rhijnsburger) , L. Kuijt, Recica (69. Zwaan), Varkevisser, De Mooij, R. Kuijt (47. Driebergen), Van Voorbergen.

Bron: Leidsch Dagblad/ HK

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read