Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Wendt: ,,Soms krijg je teveel, soms te weinig"

Wendt: ,,Soms krijg je teveel, soms te weinig”

-

artikel image valke 2Rijswijk (Zaterdag, 2C)-Andries Wendt was nuchter in zijn bevindingen na het nipt verloren duel van ‘zijn’Valken’68 bij Haaglandia/ Winston (1-0). ,,Vorige week kregen we teveel, nu juist te weinig. Over 26 duels krijgt elke ploeg waar het al dan niet recht op heeft.”

De Rijswijkers kwamen na tien minuten aan de leiding, maar daarmee was de grootste dadendrang van de volgens Wendt teleurstellende tegenstander achter de rug. De Haaglandianen profiteerden van defensieve aarzeling bij Leon Kuijt en Jeroen Haasnoot.

Valken’68 kwam boven te liggen, maar kwam slechts sporadisch tot kansen. Lennard van der Ham kwam in de tweede helft nog het meest in de buurt van de gelijkmaker. De trainer nogmaals: ,,We hebben absoluut het beste van het spel gehad, maar waren niet in staat om serieus een vuist te maken. Ik was in elk geval niet onder de indruk van deze tegenstander, ook al zijn zij dus prima gestart in de competitie. Ik zie Haaglandia niet als een kampioenskandidaat. Op de lange duur gaan zij dit niet volhouden. Maar dat het andermaal een spannende competitie gaat worden, is voor mij wel een zekerheidje.”

De start van de wedstrijd was vrij belovend voor de bezoekers. Binnen de minuut was het Ronald Kuyt die goed doorging en Joeri Driebergen een niet te missen kans aanbood, helaas schoot Driebergen de bal over de lat. De thuisclub kwam niet onfortuinlijk aan de 1-0, via de kluts van Jeroen Haasnoot kwam de spits Che Jenner in balbezit en met een mooie sleep van de bal liet hij doelman Erwin van der Nagel kansloos. Voor Valken’68 was Ronald Kuyt (17e min.) met een kopbal dichtbij de gelijkmaker uit de vrije trap van Herman Varkevisser.

De andere kans was voor Lars van Bommel (35e min.) die volkomen vrij in de zestien die bal hard voorlangs schoot. Vlak voor de rust had Valken’68 een strafschop verdiend na een overtreding  Joeri Driebergen, die een flinke duw in de rug kreeg waar ook nog een elleboog bij zat van verdediger Dominique Kruis. Helaas voor Valken’68 zag scheidsrechter Vreeswijk het voorval wel, maar vond de arbiter het onnodig om voor een strafschop te fluiten.

In de rust wisselde Wendt spits Stephan Zwaan voor Wouter Rhijnsburger.  Na de spelhervatting viel Ronald Kuyt (47e min.) uit met een blessure, voor hem kwam Lennard van der Ham in het veld. Veel voetbal was er in de tweede helft niet te zien,  de spelers van Haaglandia/Sir Winston trokken alle registers open om het spel te vertragen en zich te laten behandelen voor (gespeelde) blessures . De irritaties liepen daardoor hoog op in het veld. Deed Valken’68 nog iets terug in de wedstrijd voor de gelijkmaker, ja dat gebeurde maar eigenlijk één keer. Uit de corner van Herman Varkevisser was invaller Van der Ham (82e min.) zoals gezegd het dichtst bij en treffer. Van der Ham had de pech dat de doelman van Haaglandia/Sir Winston Nicky van Sprang met een prachtige reflex de volley tot corner verwerkte.  Wendt had vlak daarvoor verdediger Leon Kuijt (80e min.) gewisseld voor de snelle aanvaller Gerco de Koning. Alleen bracht het niet het gewenste resultaat. Ruimschoots in de toegekende blessuretijd van zes minuten voorkwam Van der Nagel nog een doelpunt van Haaglandia/Sir Winston door invaller Andre Rumampuk van een treffer af te houden.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Leon Kuijt (80.Gerco de Koning), Jeroen Haasnoot, Ronald Kuyt (47.Lennard van der Ham), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Stephan Zwaan (46.Wouter Rhijnsburger), Sven Boonstoppel en Joeri Driebergen.