vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Hemd van het lijf met Robert Toret (Voorschoten'97)

Hemd van het lijf met Robert Toret (Voorschoten’97)

-

hemdvanhetlijfIn deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In de deze bijdrage Robert Toret, rechtsback van de kersverse kampioen op zondag: Voorschoten’97. 

 

voorschoten zo kampioen 2012

Geboren 25-05-1981 te Leiderdorp, getogen in Voorschoten.Werkt bij het Leidsch Dagblad en in het kwalitatieve marktonderzoek
Woont samen met vriendin Lieke, zoon Finn (6) en dochter Nova (bijna 3).

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities

Ik ben eigenlijk mijn hele jeugd centrumspits geweest. Bij de senioren kwam ik op het middenveld te spelen en daarna als rechtsbuiten. Onze huidige trainer, Stefan Luykx, heeft me omgeturnd tot rechtsback. Daar heb ik dit hele seizoen gestaan. En als we 3-4-3 speelden meestal rechts in de zone.

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal

Er lekker op uit gaan met mijn vriendin en kinderen. En af en toe een klein drankje doen met de boys!

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde

Ik ben begonnen op mijn vijfde, bij SVLV. Het seizoen erop stapte ik over naar SV Voorschoten, omdat al mijn schoolvriendjes daar speelden. Na de fusie ben ik op zondag gaan spelen. Dus toch eigenlijk weer het oude SVLV! Ik speel al 25 jaar voetbal in Voorschoten. Een uitstapje is niks voor mij.

Benoem je sterke punten als voetballer

Ik ben vrij allround, kan alles een beetje, haha. En ik ben redelijk snel en positioneel wel aardig, denk ik.

Benoem je zwakke punten als voetballer

Met links kan ik vrij weinig. En soms ben ik, ondanks mijn 30 jaar, nog iets te druistig.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom

Zonder iemand te kort te willen doen: Henk Fransen, jarenlang trainer van ons tweede elftal, is een geweldige vent. Vooral in mijn eerste seizoenen bij de zondagselectie had ik veel te maken, daarna speelde ik hoofdzakelijk in 1. Stefan Luykx vind ik ook een topper, zowel als trainer als – en dat is nog veel belangrijker – als mens. Dat is geen geslijm, want nog twee wedstrijden om des keizers baard en hij vertrekt naar Wilhelmus. Misschien spelen we volgend seizoen dus wel tegen elkaar!

Waar heb je niets mee binnen de voetballerij

Trainers die langs de zijlijn als een idioot staan te gillen en zich met allerlei randzaken, zoals het publiek en de tegenstander, bemoeien. Als trainer ben je een uithangbord van je club. Daar hoort bepaald gedrag bij.

Aan welke eisen moet een goeie trainer in jouw ogen voldoen

Hoewel dat erg lastig is, moet hij proberen iedereen in de selectie belangrijk te maken. Van de nummer 1 tot en met de nummer 36. En enig tactisch inzicht is natuurlijk ook een pré. Ik houd van trainers die trainen met een gedachte erachter.

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten

Wat betreft het voetbal: ik wil graag nog een paar jaar selectie en daarna lekker uitbuiken in een vriendenteam. Daarnaast ben ik trainer van het team van mijn zoontje, de mini-F van VV Leiden. Super om dat kleine grut lekker bezig te zien. Dat besef je weer waarom je zelf bent gaan ballen: het plezier in het spelletje. Buiten het voetbal hoop ik vooral op veel geluk en gezondheid voor mij en mijn naasten. Cliché, maar wel erg belangrijk!

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal

Pff… Heb je even? Kleedkamerhumor kan ik erg van genieten. Een leuke anekdote is wel die keer dat ik samen met Ivo Nolet nog stond te genieten van een warme douche, na een belangrijke overwinning op VEP. Toen we de kleedkamer uit kwamen, was iedereen al weg. Met de bus welteverstaan!

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt

Ajax. Gelukkig gaat het nu weer wat beter, want dat heeft de afgelopen tien jaar wel wat frustratie opgeleverd. Buiten Nederland heb ik vooral veel op met clubs met traditie en een duidelijk eigen gezicht. Dat geldt eigenlijk ook voor amateurclubs.

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl

Een geweldig initiatief, ik kijk er bijna dagelijks wel even op. Ga zo door!

Een leven zonder voetbal

Moeilijk voor te stellen.

Dat wil ik ooit nog wel eens doen

Een wereldreis maken.

Ik word verdrietig van

Dure benzineprijzen, doorgelekte luiers en andere frustraties. Maar natuurlijk ook van essentiëlere zaken als onrecht, ruzies en verlies.

Dat me dat ooit is gelukt

Toch wel het kampioenschap van afgelopen zondag. We speelden tegen onze grote concurrent, SJZ, en hadden en vooraf toch wel een hard hoofd in. Maar we bliezen ze met 5-0 volledig van het veld. Heerlijk.

Hoogtepunten in je leven

De geboortes van mijn kinderen

Dieptepunten in je leven

Het overlijden van mijn vader, toen ik 18 was, heeft er behoorlijk ingehakt.

Levensmotto

Oh god. Ik ben niet zo van de motto’s. Ik hecht er wel waarde aan mezelf iedere ochtend recht in de spiegel aan te kunnen kijken.

Zeldzaam boeiend

Volwassen mensen die ongegeneerd in hun neus peuteren.

Mijn favoriete radioprogramma’s

Langs de lijn, Het foute uur op Q-Music, Evers staat op en – als mijn hoofd er naar staat – Met het oog op morgen of Premtime.

Zo ziet doorgaans mijn weekend eruit

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat heeft vooral ook te maken met mijn werk als (sport)journalist bij het Leidsch Dagblad, waarvoor ik vaak wedstrijden bezoek. Met name in de topklasse.

Vakantieland, mooiste plek/ stad ooit geweest

Spanje, mijn tweede vaderland.

Eerste vier van het EK 2012

Nederland, Spanje, Duitsland en Italië, in willekeurige volgorde.

Lekkerste gerechten

Pastavarianten en kipschotels

Grootste zorgen om

De gezondheid van mijn kinderen en de gezondheid van de aarde.

Deze twee mensen zou ik wel eens willen treffen

Ik heb geen helden of zo. Zou graag nog een keer een goed gesprek willen hebben met mijn vader. Dat zijn toch dingen die je mist.

Je all-time top 3 favoriete muzieknummers

Die verandert continue. Momenteel zijn Trompetten Polka van de Gebroeders Brouwer, Che La Luna Mezzo Mare van Lou Monte en Move Your Ass van Scooter favoriet. Maar dat heeft alles te maken met het weekendje naar Maastricht met de selectie in de winterstop en het spetterende kampioensfeest van afgelopen zondag!!

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read