dinsdag, april 16, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Ivo Nolet (Voorschoten zo.): ,,Een zure domper"

Ivo Nolet (Voorschoten zo.): ,,Een zure domper”

-

ts-voorschotenDe zondagtak van Voorschoten’97 heeft afgelopen weekend in een doelpuntrijk duel thuis met 3-4 verloren van VUC. Voorschoten begon uitstekend aan de competitie, maar deze verliespartij betekent alweer de derde op rij.

Beide teams mochten zich voorafgaand aan de wedstrijd middenmoter noemen. Voorschoten stond op tien punten en kon bij winst op gelijke hoogte komen met de Haagse bezoekers. Na de verloren wedstrijden tegen Schipluiden en GONA waren drie punten meer dan gewenst om de onderkant van de ranglijst op gepaste afstand te houden.

De Voorschotenaren begonnen echter zwak aan de wedstrijd. Het eerste half uur was VUC de bovenliggende partij en zo kon het gebeuren dat de thuisclub na een half uur tegen een 0-2 achterstand aankeek. ,,We konden geen vuist maken”, aldus verdediger annex middenvelder Ivo Nolet (foto). ,,Zij kwamen er voetballend telkens goed uit, vastzetten lukte echt niet en ze maakten twee goede goals.”

De slechte tussenstand was voor trainer Mohammed Bougrine aanleiding om na een half uur al in te grijpen en twee wissels toe te passen. Die beslissing leek zijn effect te hebben, want Voorschoten kwam beter in de wedstrijd. Nolet, één van de twee wisselspelers, zag vanaf de bank toe hoe Eelke van Dijken de achterstand vlak voor rust verkleinde tot 1-2. ,,De trainer wilde met die wissels wat forceren. We kwamen daarna beter in de wedstrijd, al komt dat natuurlijk ook omdat VUC met 0-2 wat meer achteruit ging lopen.”

Die lijn zette Voorschoten door in de tweede helft. De groengelen kwamen scherp de kleedkamer uit en begonnen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Doelpunten van Kevin Hendriks en invaller Tim Kluivers zorgden zelfs voor een 3-2 voorsprong. Dario Tunjic had een levensgrote kans op de 4-2 en kon zo de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn vizier stond niet op scherp. Des te pijnlijker was het dat VUC even later terugkwam tot 3-3. In een spannende slotfase waren er nog kansen over en weer voor beide ploegen. In de allerlaatste minuut was het Voorschoten dat alsnog aan het kortste eind trok, toen VUC de 3-4 binnenschoot.

VS zo 27INolet

Nolet baalde van het verlies. ,,Een zure domper, ja. In de laatste minuut verliezen is altijd zuur. We waren net niet oplettend en doortastend genoeg, waardoor de 3-4 viel. Over negentig minuten was VUC misschien iets beter, maar je komt toch helemaal terug na zo’n dramatisch eerste half uur. En dan valt hij alsnog nog in de laatste minuut.”

Behalve van het verlies baalde hij er ook van dat hij al na een half uur zijn trainingspak aan mocht trekken. ,,De trainer zei dat het een tactische beslissing was, Tim kwam er in voor mij. Ik was natuurlijk veel liever blijven staan. Persoonlijk denk ik dat ik niet gewisseld had hoeven worden, maar dat vindt iedereen als hij gewisseld wordt. Wel kregen we daarna meer druk op VUC en konden we wat meer forceren.”

Zoals gezegd was dit het derde verlies op rij. Nolet heeft er wel een verklaring voor. ,,Het is een combinatie van pech, kwaliteit en een te kleine selectie. Tegen Schipluiden kregen we drie rode kaarten, waardoor we twee aanvallers (Niels van den Berg en Tunjic, red.) een tijdje kwijt zijn geweest. Een andere aanvaller (Nikic, red.) was twee weken op vakantie, waardoor we wat stootkracht misten. De jongens die er staan doen hun best, maar het is niet de ideale opstelling. De bal wordt voorin te weinig vastgehouden, dat missen we. Verder is het ook gewoon een beetje pech. Vorige week tegen GONA werden twee pure buitenspelgoals van hun goedgekeurd. Het valt gewoon even niet onze kant op.”

Door het verlies is Voorschoten afgezakt naar de onderkant van de middenmoot. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij HMSH, dat drie punten meer heeft, op het programma en moet alles uit de kast gehaald worden om de matige serie om te draaien.