HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Kasper Michel: ,,We horen veel hoger te staan met Voorschoten”

Kasper Michel: ,,We horen veel hoger te staan met Voorschoten”

-

ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- De zaterdagtak van Voorschoten’97 blijft wisselvallig presteren. Zowel in de wedstrijden zelf als in de wekelijkse uitslagen. Door een nederlaag bij SHO (4-2) wordt de negende plaats ingenomen met drie punten meer dan de eerste plek in de gevarenzone.

Trainer Marcel de Hoogt had een goed gevoel na vijfenveertig minuten voetbal, maar kwam bedrogen uit. Voorschoten’97 leidde op dat moment met 1-2 en kreeg de wind in de rug, maar de storm kwam van SHO dat in Geert Bakker de absolute uitblinker had met drie doelpunten. ,,Ook deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen. Bij 1-2 kregen we twee grote kansen om het duel op slot te gooien. Uiteindelijk geven we alles uit handen. Naar mijn idee was dat gemakzucht.”

Joshua Steenvoorden opende de score, waarna de Oud- Beijerlanders weer op gelijke hoogte kwamen. Op een voorzet van Wouter Pen werkte Maurice Fransen nog de 1-2 binnen, maar daarna vergaten de bezoekers het duel dus te beslissen met alle gevolgen van dien.

Na de 2-2 kreeg Voorschoten overigens weer nieuwe hoop omdat Wilson Lima zijn tweede gele kaart pakte van de middag. Juist daarna verloor Voorschoten het hoofd. In de paar minuten blessuretijd moest SHO zelfs met negen man zien te overleven omdat Bob Bison na een botsing dizzy het veld moest verlaten.

VS zo VS za 21KMitchelKasper Michel, inmiddels een vaste waarde in het elftal van De Hoogt, had wel een idee waarom het toch weer fout ging ondanks een voorsprong na de eerste 45 minuten. ,,Ik vrees dat het een mentaliteitskwestie is. Het is allemaal net even te lief. Dat was in een aantal eerdere wedstrijden al zo en helaas vormde de pot met SHO geen uitzondering. Het is ook onvoorstelbaar dat we hun gevaar niet konden beteugelen. Natuurlijk, die Bakker speelde een dijk van een wedstrijd maar hij mag nooit driemaal scoren.”

Michel vond tevens dat Voorschoten meer uit de counter had moeten halen. ,,Steenvoorden en Roberto Escudero stuurden Rodney Sno vaak weg en daar lagen voor ons winstkansen. Nu gingen we met een te geringe marge rusten. Vervolgens komen zij met tien man te staan en zou je zeggen ‘nu is het gedaan’. Niets was minder waar, want opeens gaven we de wedstrijd uit handen. Ik snap hier echt helemaal niets van. Onvoorstelbaar.”

Op de vraag of het tijd wordt voor wissels binnen het team volgt een resoluut antwoord. ,,Nee hoor, ik vind dat de juiste keuzes worden gemaakt door de trainer. Ik vind het al evenmin een excuus om te stellen dat we moeten wennen aan elkaar met dit nieuwe team. We zijn al lang genoeg bezig met elkaar. Daarnaast hebben we wedstrijden onnodig verloren, dus we moeten het bij onszelf zoeken en bij niemand anders. Als je zelf in een wedstrijd tien kansen krijgt en je scoort niet dan weet je op dat moment wat er aan mankeert. Met dit team moet het simpelweg beter. Dit Voorschoten hoort veel hoger te staan. Kwaliteit is er genoeg.  Ik weet ook zeker dat het nog gaat lopen en dan kunnen we zeker nog meedoen voor de tweede of straks de derde periodetitel.”