HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Windhorst (Voorschoten ’97): ,,Goede overwinning na saaie eerste helft”

Windhorst (Voorschoten ’97): ,,Goede overwinning na saaie eerste helft”

-

ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Voorschoten ’97 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door op eigen veld Geinoord van zich af te schudden. De Voorschotenaren moesten winnen om weer omhoog te kunnen kijken en slaagden uiteindelijk glansrijk in deze missie.

Vaak geeft de stand op de ranglijst wel enige duidelijkheid over de verhoudingen tussen de ploegen, maar in de 1e klasse B is dit lang niet altijd het geval, weet ook Voorschoten ’97-speler Charlie Windhorst (foto). ,,Het is een rare competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Ik speel al een aantal jaar in deze competitie en het is eigenlijk altijd al zo geweest. Zo’n competitie is in mijn ogen heel leuk, maar daardoor is het wel lastig om een aantal wedstrijden achter elkaar te winnen.”

De thuiswedstrijd tegen Geinoord was op voorhand dan ook geen walk-over voor Voorschoten ’97. De eerste helft was van beide kanten stroef en de wedstrijd had soms meer weg van een doordeweeks oefenpotje dan een belangrijke competitiewedstrijd. Ondanks de saaie vertoning werden er wel twee goede doelpunten gescoord. De eerste van de middag werd op knappe wijze gemaakt door Joshua Steenvoorden en de tweede kwam op naam van Rodney Sno.

Windhorst was in zijn analyse over de wedstrijd erg te spreken over doelpuntenmaker Sno. ,,Rodney maakte vandaag een goede goal en hij wordt elke week beter en sterker. Die ontwikkeling is mooi om te zien.”

De tweede helft speelde Voorschoten ’97 een stuk sterker en werden kansen gecreëerd. Nadat diverse mogelijkheden om zeep waren geholpen, was het Maurice Fransen die de wedstrijd middels een benutte penalty definitief in het slot gooide. Voor Geinoord deed Joey Hierdes nog wat terug, waarna weer Fransen voor het slotakkoord zorgde: 4-1.

VS zo VS za 30CWindhorstWindhorst was tevreden met de overwinning, maar plaatste nog wel een kritische noot: ,,De uitslag is goed en we hebben een aantal prima goals gemaakt. In de tweede helft hebben we goed voetbal gespeeld, maar de eerste helft was matig van beide kanten en eigenlijk heel saai. De penalty zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing, al weet ik niet zeker of het er echt één was. Als je hem dan toch krijgt, is daar altijd Maurice die de bal vakkundig binnen schiet. Wel liepen er een aantal gekken rond bij de tegenstander en vooral die nummer 5 heeft rare fratsen uitgehaald. We hebben ons daarentegen niet laten provoceren en de wedstrijd rustig uitgespeeld.”

Over de rest van het seizoen had Windhorst het volgende te melden: ,,We zijn op dit moment nog te wisselvallig en dat zie je terug op de ranglijst. We zijn nu een middenmoter, maar we willen graag omhoog kijken en deze overwinning helpt daar natuurlijk wel bij. Een plek bij de bovenste vijf moet zeker kunnen lukken. Ik startte dit keer zelf niet in de basis, terwijl ik dat in het begin van het seizoen wel altijd deed. Dat is natuurlijk de keuze van de trainer en het is aan mij om het tegendeel te bewijzen. Ik train keihard en ben er altijd. De sfeer is goed in het team en heb ik zeker nog geen spijt van mijn overgang van DSO naar Voorschoten ’97. Hopelijk zit ik snel weer bij de eerste elf.”

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Guijt, Prins, Michel, Verlaan, Steenvoorden, Van der Krogt (Windhorst), Escudero, Duarte, Fransen (Pen), Sno (De Haas).