Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Keemink: ,,Zag nederlaag totaal niet aankomen”

Keemink: ,,Zag nederlaag totaal niet aankomen”

-

ts-voorschotenZaterdag (1B)- Matthijs Keemink stond de tweede helft bij DSVP in Pijnacker relaxt onder de lat. De doelman van Voorschoten ‘97 zag zijn ploeg domineren en kansen creëren. Het leek een kwestie van tijd voordat de 0-1 zou vallen. Geen moment hield de doelman rekening met een tegentreffer, maar in extremis gebeurde het onverwachte alsnog. In de vierde minuut van de blessuretijd scoorde DSVP en droop Voorschoten met een enorme kater af.

,,Dit had ik absoluut niet zien aankomen, het is ook niet terecht”, baalde Keemink.,,De wedstrijd zag er niet naar uit dat we zouden verliezen. Voor rust speelden wij niet goed, maar in de tweede helft waren wij continu in de aanval. Maar als je zelf de kansen niet maakt, dan treedt een oude voetbalwet in werking: dan scoort de tegenstander aan de andere kant. Dit is heel zuur en compleet onnodig.”

De eerste helft had Keemink nog een matig Voorschoten gezien. ,,Die was verre van goed. Het liep absoluut niet. We speelden achterin de bal te traag rond en leden op het middenveld veel balverlies.” De Voorschotenaren – die het eerste duel wonnen van RCL, maar daarna verloren van titelkandidaat FC Rijnvogels – toonden in de tweede helft een compleet ander gezicht.

Een tactische aanpassing pakte goed uit. Voorschoten ging het fysiek sterke DSVP wat opportunistischer te lijf. Keemink: ,,De tweede helft stond het middenveld beter. We gingen vaker de lange bal hanteren. De eerste helft speelden we continu over de grond, nu stuurden we de aanvallers gewoon vaker weg.”

Het sorteerde effect, maar zoals eerder geschetst weigerde Voorschoten zich te belonen. Zo raakten Charlie Windhorst en Kasper Michel het aluminium. DSVP sloeg uit een spaarzame aanval wel toe. Keemink kon het maar moeilijk bevatten. ,,Met een gelijkspel waren we al niet tevreden, maar dit slaat echt helemaal nergens op. Enorm frustrerend.”

Keemink hoopt dat de spitsen snel gaan draaien. ,,Ze moeten gewoon even een berg zelfvertrouwen opdoen. Wat een keeper heeft met ballen tegenhouden, heeft een spits met scoren. Een spits die tien wedstrijden op rij niet scoort, is hetzelfde als een keeper die geen bal uit het doel houdt.”

,,De top vijf is een reële doelstelling, maar dan moeten we snel doelpunten gaan maken”, vervolgt Keemink. ,,We hebben op papier met Patrick Duarte, Remy Constancia en Rodney Sno fantastische buitenspelers, maar het komt er gewoon even niet uit. De verdediging staat ook nog niet echt. Het houdt allemaal niet over, laat ik het daar maar op houden. We missen gewoon automatismen.”

Trainer Marcel de Hoogt had nauwelijks woorden voor de nederlaag. ,,Serieus waar, zij zijn feitelijk geen enkele keer gevaarlijk voor ons doel gekomen. De goal die ze maken, was niet eens een kans. Zij zijn de fysieke strijd aangegaan en bleven als een block spelen. In de tweede helft kregen we meer ruimte met lopende mensen, maar je moet wel scoren als je dan tot kansen komt. Hier hadden we gewoonweg drie punten moeten ophalen. Ik was enkel onder de indruk van hun keeper. Die pakte alles en zijn voortzettingen waren geweldig. Alles op de stropdas.”