Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten '97 (zo) kan voorsprong (weer) niet vasthouden

Voorschoten ’97 (zo) kan voorsprong (weer) niet vasthouden

-

ts-voorschotenEn wéér verspeelde Voorschoten ’97 een vlot verkregen voorsprong, om vervolgens voor de tweede keer in het nog prille seizoen met lege handen achter te blijven. Was dat verleden week tegen Delft het geval, zondag wist het ambitieuze Nieuwkoop een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Onder tropische omstandigheden opende de ploeg van trainer Mohamed Bougrine sterk, ondanks het gemis van enkele basisspelers zoals Eelke van Dijken, Ivo Nolet en Dario Tunjic. Thuisclub Nieuwkoop kon de ambities in de eerste rondgang daarentegen geen moment waarmaken. ,,We gaan dit seizoen voor het kampioenschap en nemen met minder geen genoegen”, aldus de PR-man van Nieuwkoop vooraf. Hij memoreerde aan vorig seizoen, waarin strafschoppen in hun nadeel uitpakten en de ploeg promotie misliep. ,,We hebben ten opzichte van vorig seizoen zeven nieuwe basisspelers, dus het moet dit seizoen gebeuren.”

Het was echter aftasten in de openingsfase voor Nieuwkoop, met als enig wapenfeit slechts een eenzame doelpoging. De thuisploeg speelde de Voorschotenaren in de eerste helft te veel in de kaart: door ver naar voren te spelen kregen de gasten, die met snelle mensen voorin speelden, uitstekende kansen om de score te openen. In de achtste minuut was het dan ook raak. Nadat één minuut eerder een dieptepass van Tim Kluivers, overgekomen uit de zaterdagtak, wegens buitenspel geen doorgang kon vinden, was de tweede poging van dezelfde speler op maat en werd de 0-1 via een verdediger wat gelukkig binnengewerkt.

Twee minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Vleugelspeler Arnold Amondo strafte zwak verdedigen van de thuisclub af. Geen vuiltje aan de lucht voor de groengelen, zeker omdat de thuisclub aanvallend geen potten kon breken. Alleen de snelle en behendige Nabil Kallache was een ware plaag voor de defensie van de Voorschotenaren. In de 25eminuut moest doelman Marcel Quax reddend optreden na een ziedend schot van Kallache. Ook in de veertigste minuut voorkwam de doelman de aansluitingstreffer door goed te keepen in een 1-tegen-1-situatie tegen dezelfde speler.

De door Voorschoten niet gewenste treffer kwam alsnog in de allerlaatste minuut van de eerste helft. Voorschotenaar Kluivers schoot een vrije trap tegen een tegenstander, waarop de bal caramboleerde bij de behendige Kallache. Hij ging de zestien binnen en werd vervolgens onderuitgehaald door dezelfde Kluivers. De toegekende strafschop werd feilloos benut: 1-2. Een domper vlak voor rust.

In de tweede rondgang kwamen de gastheren veel beter uit de startblokken. Kwaliteitspelers Alexander Koppelle (vorig seizoen nog bij SJC) en Thom Nouwens, die in de eerste 45 minuten nauwelijks zichtbaar waren, waren nu de gangmakers en drukten hun stempel op de wedstrijd. In de vijftigste minuut verscheen Koppelle na een knappe actie alleen voor doelman Quax, maar hij faalde in de afwerking. Zestig tellen later was het wel raak: uit een hoekschop belandde de bal bij Nouwens, die doelman Quax kansloos liet: 2-2.

De Voorschotenaren kregen daarna nog een goede kans om op voorsprong te komen, maar de doelman van Nieuwkoop redde uitstekend door de doorgebroken Nikic van een doelpunt af te houden. De thuisclub was ondertussen heer en meester en de 3-2 in de 75eminuut was dan ook meer dan terecht.

Waarom de tweede helft van de Voorschotenaren veel minder was dan de eerste helft, kon trainer Bougrine niet verklaren: ,,Misschien dat de omstandigheden niet in ons voordeel waren. Vooral omdat onze selectie nog niet fit genoeg is. De veel jongere ploeg van Nieuwkoop maakte een veel fittere indruk.” De ambitieuze Bougrine had vlak voor rust vleugelspeler Amondo gewisseld, waarover hij zegt: ,,Hij heeft niet gebracht wat ik van hem verwachtte, en bovendien kreeg hij een domme gele kaart.” Ook Kluivers baalde van zijn fout vlak voor rust, maar het siert de centrumverdediger dat hij geen excuses maakt voor zijn falen. ,,Gewoon een domme fout.”

Zowel de trainer als speler Robert Toret- desgevraagd- maken zich vooralsnog geen zorgen door de slechte start van het seizoen. ,,De punten komen vanzelf en een plaats in de middenmoot is haalbaar”, blikte het duo vooruit.