Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten'97 blaast Concordia van het veld

Voorschoten’97 blaast Concordia van het veld

-

ts-voorschotenWaar de Voorschotenaren in de uitbeurt tegen Concordia nog met 6-3 de teil in gingen, liet de thuisclub zondagmiddag geen spaan heel van de Delftenaren en stuurde de gasten met een kansloze 5-0 nederlaag terug naar Delft. SJZ won van ROAC en staat nog steeds op vier punten van de leider, terwijl de verliezer van het duel in Zoeterwoude nu acht punten minder heeft dan de groengelen.

Openlijk wordt over het kampioenschap nog niet gesproken, maar als je de trainer en spelers beluistert dan wordt er wel degelijk rekening mee gehouden.
Trainer Stefan Luykx: ,,We hebben nog acht wedstrijden te gaan en pas in de laatste vier wedstrijden zal het beslist gaan worden. Ook de goed spelende Dario Tunjic en handenbindertje Hamid Sarmastzada twijfelen, desgevraagd,  niet aan de goede afloop.

Voorschoten ‘97 opende het duel fel en liet Concordia voelen dat er niets te halen viel op Adegeest. Door een mix van goede spelers in elke linie is de balans binnen dit elftal uitstekend. Achterin het centrale duo waar Ivo Nolet met zijn ervaring en inzicht de rust brengt en beide vleugelverdedigers, met name de goed spelende Robert Toret,  die hun taken goed uitvoeren.

Het middenveld met Eelke van Dijken als vormgever en de voorhoede waarin aanspeelpunt Dario Tunjic een ware plaag was voor de verdedigers van Concordia en zich een slag in de rondte werkte, terwijl de twee snelle buitenspelers Niels van den Berg en Hamid Sarmastzada een nachtmerrie bezorgden aan de Delftenaren.

De wedstrijd was nog geen twee minuten uit of Van den Berg verscheen alleen voor de doelman, maar de aanvaller zag zijn doelpoging naast gaan. Even later was het wel raak. De sterk spelende Nolet ging á la Jan Vertonghen aan de haal, vond met een pass Van den Berg, die de thuisclub naar de verdiende 1-0 voorsprong schoot.

De gasten konden aanvallend geen vuist maken. Te ver doorgevoerde combinaties strandden steeds op de scherp spelende Voorschotenaren. De ploeg van Luykx speelde het veel slimmer door korte combinaties af te wisselen met de lange bal, welke steeds voor gevaar zorgden door de snelle mensen voorin.

De 3 – 0 vlak na rust van Sarmastzada was een beauty. De uitstekende lange bal werd knap aangenomen, de buitenspeler kapte vervolgens zijn tegenstander uit en mikte de bal in de verre hoek. In de 35e minuut had Eelke van Dijken onder hevige protesten van de tegenstander de thuisclub op een veilige 2-0 voorsprong gezet.

Het enige echte wapenfeit van de gasten was één minuut na de 2 – 0 van Van Dijken. De eerste en enige lange bal die Concordia speelde in de eerste helft zorgde direct voor een niet te missen kans voor de spits, maar deze faalde hopeloos. De vrije trap die hier direct op volgde werd uitstekend verwerkt door Marcel Quax en luidde gelijktijdig de rust in.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, hoewel Concordia beter en feller voor de dag kwam, zonder evenwel oprecht gevaarlijk te worden.
De 4-0 van de goed spelende en hard werkende Dario Tunjic was een fraaie, de indraaiende voorzet vanaf de rechterkant werd knap aangenomen door de spits en uitstekend afgerond. ,,Dit had ik nodig”,  aldus de sympathieke Tunjic. ,,Tenslotte word je als spits afgerekend op het maken van doelpunten.”
Van den Berg had het laatste woord in deze eenzijdige wedstrijd en deed de overtuiging van een kampioenschap alleen maar toenemen.

Trainer Stefan Luykx was content met de ruime overwinning. ,,De ploeg stond goed en we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Met Dario in de spits en de snelle mensen eromheen hebben we een gevaarlijk voorhoede.”

De 6-3 nederlaag in de uitwedstrijd speelde lichtelijk mee. ,,We hebben de opbouw van hun sterkte rechterkant vroegtijdig gestoord en dat is uitstekend gelukt. We hebben alles in eigen hand en een kampioenschap zou een mooi afscheid zijn bij deze club.”

Sarmastzada die dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van de zondag selectie ( een vervelende blessure hield hem lang aan de kant) speelde een gedreven wedstrijd met het derde doelpunt als hoogtepunt. ,,Deze wedstrijd ging beter dan de vorige drie wedstrijden. We hebben als een echt team gespeeld en hadden alles voor elkaar over. We gaan zeker kampioen worden”, meldde de zelfverzekerde doelpuntenmaker.

Voor Dario Tunjic was zijn eerste treffer sinds lange tijd een bevrijding. ,,Heerlijk om weer eens te scoren. En het was helemaal genieten, omdat we speelden als een kampioen.”