donderdag, april 25, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten’97 schuift RCL in slotfase aan de kant

Voorschoten’97 schuift RCL in slotfase aan de kant

-

Voorschoten ’97 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 gewonnen. De thuisderby tegen RCL had net zo goed een geheel andere uitslag kunnen meekrijgen (lees: RCL kreeg ook meer dan voldoende kansen), maar waar de Leiderdorpers opzichtig faalden, sloeg Voorschoten ’97 in de slotfase ongenadig hard toe. De goals aan Voorschotense kant  kwamen van Roberto Escudero (2) en Remy Constancia (2), waarbij drie treffers in de laatste tien minuten te noteren waren. Voor de ploeg van Frank Bloemheuvel scoorde Mitchel Jansen.

Een onvervalste derby stond op het programma, 14 jaar geleden voor het laatst gespeeld met een 1-1 uislagmet onder meer een scorende Eric Grossman voor de geelgroenen. Nu waren er volop nieuwe namen aanwezig. Voorschoten 97 is op zoek naar een nieuwe identiteit met op Lars Verlaan en Maurice Franssen na een compleet nieuw elftal. RCL, grotendeels met krachten uit het vorige seizoen, heeft als doelstelling een middenmootplekje te bemachtigen en als het even kan wat meer.

ts-voorschotenDe wedstrijd begon spectaculair. RCL had de eerste kansen middels aanvoerder William van Vliet en een kopbal van de sterke verdediger Johan Koot. Voorschoten ’97 zag Patrick Duarte een kansje missen en even later kopte Fransen voorlangs uit een voorzet van Duarte. Beide teams konden geen overwicht creëren en de fysieke kracht van RCL leek het te gaan winnen van het dartele vleugelspel van Voorschoten ’97. Maar goals bleven uit, ondanks kansen voor Remy Constancia, Jim van der Krogt en Charlie Windhorst. In de 40e minuut werd het toch 1-0. Een voorzet van Duarte werd binnen gewerkt door Roberto Escudero. RCL rechtte snel de rug en de rust werd in balans bereikt. De technische sterke Mitchel Jansen kapte zich namelijk vrij en schoot gedecideerd binnen voor de gelijkmaker.

ts-rclNa de rust leek RCL de overhand te krijgen qua echte kansen. Doelman Stefan van der Niet en Kasper Michel voorkwamen een achterstand en de wedstrijd leek naar een 1-1 te kabbelen, mede omdat RCL kansen bleef missen en Voorsachoten uit een scrimmage net niet kon scoren.

In de 83e minuut brak echter opnieuw aanwinst Escudero de ban door een vrije trap binnen te koppen á la Cees Hulsebos, oftewel strak tegen de touwen. Hierna was de beer los en een weergaloze Remy Constancia besloot de zonnige voetbalmiddag nog twee keer op te vrolijken door 3-1 en 4-1 te scoren.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Prins, K.Michel, Aksoy, Windhorst, Fransen, Van der Krogt, Constancia, Duarte, Escudero.

Opstelling RCL: De Vreede, Windhorst, Koot, Hillebrandt, Van Luxemburg, Nagtegeller, Scheurwater, Van der Pot, Wijnalda, Van Vliet, Jansen.

Bron: Voorschoten’97