Voorschoten’97 (zo) overleeft nu wel

-

ts-voorschoten(Zondag, 2C)- Wie op voorhand naar Voorschoten was gekomen om een mooie pot voetbal te willen kijken, kwam bedrogen weer thuis. Trainer Mohamed Bougrine van de thuisclub kon echter diverse excuses aandragen voor de mindere wedstrijd die de supporters kregen voorgeschoteld. Zo had hij de laatste vier wedstrijden op rij verloren, ontbraken vier belangrijke spelers en miste hij tot slot ook nog zijn vaste doelverdediger. At the end of the day won de ploeg van Adegeest wel: 1-0.

De wedstrijd begon met een hoogtepunt; de pupil van de week (7) liet aan de spelers van Voorschoten zien hoe je in een uitgespeelde situatie scoort.  Achter zijn standbeen om! Helaas was het tegenstander Oliveo die goed naar de verrichtingen van de pupil had gekeken, want zij creëerden al na vier minuten spelen een unieke kans om op voorsprong te komen.

VS zo 14CvdMijnMaar net als in de rest van deze wedstrijd stuitten zij op de geweldig spelende doelman Chris van der Mijn (foto), die de kans voor Oliveo op miraculeuze wijze uit zijn doel ranselde. Hij zou dit stukje topsport nog enkele keren herhalen.

De supporters van Voorschoten moesten tot de 25ste minuut wachten op de eerste goede aanval van Voorschoten. Maar deze was wel gelijk raak. Na goed voorbereidend werk van Eelco van Dijken rondde Dario Tunjic beheerst af: 1-0. Tot de rust schakelde Voorschoten over op een behoudend spelletje; het consolideren van de voorsprong en gokken op de counter.

Na rust volgde een identiek spelbeeld. De Pijnackers die keer op keer ongecontroleerd de aanval zochten en een sterk verdedigend Voorschoten. Was er een keer een doorbraak voor Oliveo, dan stond daar goalie Van der Mijn tot opluchting van iedereen met een groengeel hart. Van der Mijn behoedde tot aan de laatste minuut zijn ploeg voor puntverlies.

Voorschoten kwam de tweede helft niet aan aanvallen toe. De thuisploeg moest zich noodzakelijk  bezig houden met verdedigen en kwam daarom niet meer tot een fatsoenlijke aanval. Maar niemand die zich na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter zich daar nog druk over maakte. Eindelijk was daar weer een keer de overwinning.

Trainer Mohamed Bougrine vertelde dat de winst precies op tijd kwam. ,,Als je vier keer op rij verliest, dan gaat dat aan je zelfvertrouwen knagen. Voeg daar nog bij dat ik diverse spelers mis, dan kun je wel invullen hoe blij de spelers en ikzelf zijn met deze overwinning.  Zeker als je weet dat we over een aantal weken de top vier weer tegenkomen. Gelukkig troffen we vandaag Oliveo, dat het ons niet echt moeilijk heeft gemaakt.”

Opstelling Voorschoten; van der Mijn, Toret, van Veen, Groenendijk, van de Heuvel, Hogewoning, Eligens, van Dijken, Tunjic, Nolet (81. Van de Maas), Sarmastzada(63.van de Berg).