vrijdag, maart 29, 2024
HomeTweede klasseKagiaGanzevles: ,,Kagia zit nu in de hoek waar de klappen vallen’’

Ganzevles: ,,Kagia zit nu in de hoek waar de klappen vallen’’

-

ts-kagiaBinnen twintig minuten al 2-0 voorstaan is een droomstart en vaak is de wedstrijd dan wel zo goed als gespeeld. Voor Kagia eindigde deze droomstart tegen VVC echter in een – zoals de Fransen zouden zeggen – ‘cauchemar’. Al voor rust gaf de ploeg van trainer Ramon Hageraats de ruime marge weer uit handen en kwamen de bezoekers langszij. De teleurstelling werd vlak voor het einde echter nog groter toen de vereniging uit Nieuw Vennep (VVC) nog een discutabele penalty kreeg toegewezen. Net als vorig weekend kregen de Kagianen wederom zout in de wond in de slotfase.

In het eerste kwartier waren de Lisserbroekers de baas op het veld. Kevin van Dijk krulde uit een vrije trap vanaf randje zestien de bal prachtig binnen en tien minuten later was het verdediger en routinier Ronald Rovers die, eveneens uit een vrije trap, binnenkopte.

Volgens Kagiaan Niels Ganzevles was dit van tevoren afgesproken. ,,We zouden gelijk vanaf het begin volle druk geven en proberen voor te komen. Dat lukte ons gelukkig ook. We wisten van tevoren dat dit een heel belangrijke wedstrijd ging worden met oog op lijfsbehoud. Nog zeker zeven ploegen strijden voor degradatie. Er zijn nog drie plaatsen te vergeven: één voor rechtstreekse degradatie en twee voor nacompetitie. De hekkensluiter heeft namelijk dit seizoen pas drie punten behaald, dus die degraderen definitief. VVC is een directe concurrent, dus daarom moesten we wel vanaf het begin druk geven.’’

De eerste keer dat VVC voor gevaar zorgde, was het direct raak en even later, tien minuten voor rust, was de 2-0 achterstand alweer weggewerkt na een fout achterin bij Kagia. Ganzevles: ,,In de pauze was er natuurlijk wat onrust in het team, maar onze trainer heeft ons toen verteld dat wij in de tweede helft gewoon moesten gaan voetballen en dus niet de lange bal moesten spelen, zoals we dat wel vaker doen. Bij VVC hadden ze namelijk twee lange centrumverdedigers staan van minimaal twee meter, die werkelijk alles wegkopten.’’

Na de thee was het voetbal allemaal wat minder van beide ploegen. Er werd slecht gespeeld en het spel lag vaak stil na overtredingen, maar voor Kagia telde dat niet. Winst was noodzakelijk om afstand te nemen van de degradatiezone. Kansen werden er echter weinig gecreëerd en dat kwam de thuisploeg dan ook duur te staan. Ganzevles: ,,VVC kreeg een dubieuze pingel in de negentigste minuut (!). Heel erg zuur om dan zo te verliezen. Vorige week overkwam ons precies hetzelfde tegen Haarlem-Kennemerland, waar we ook met 3-2 van verloren. De jongens zaten dan ook vrij timide in de kleedkamer. Onze trainer was heel erg stil en dat is meestal niet zo’n goed teken bij Ramon. We zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. We hebben natuurlijk het hele seizoen al problemen met blessures en nu verliezen we de laatste twee wedstrijden in de laatste minuten. Het is erg zonde, maar volgend weekend moet het gebeuren tijdens Pasen. We spelen zaterdag en maandag twee inhaalduels en als we die winnen, is er kans op een periodetitel. Bij winst behalen we een dubbelslag: behoud in de derde klasse en misschien nog een periodetitel. In ieder geval zal ik zondag met de benen omhoog zitten om het lichaam rust te geven.’’

voetbal-leiden-0085Hageraats was pas laat aanspreekbaar over de nederlaag. ,,Ja, want dan had ik misschien verkeerde dingen gezegd. Dat heeft ook geen zin. Let wel, ik vond de instelling van mijn ploeg op zich okay. Maar uiteindelijk geven we het weer weg en die keren dat dat onnodig het geval is geweest, zijn niet meer op één hand te tellen. Het is te hopen dat er snel wat jongens terugkomen van blessures, want we dweilen met de kraan open. Vooral in de as hebben we problemen. Blessureleed achtervolgt ons al het hele seizoen en dat is ons aan het opbreken. Dat neemt niet weg dat we strijdbaar blijven. Zonder vertrouwen ben je kansloos. Volgende week kan de wereld er weer heel anders uitzien voor ons.”

Volgende week zullen achtereenvolgens RKAVIC en Jong Hercules de tegenstanders zijn. Kagia is op dit moment terug te vinden op de twaalfde plaats, wat verwijst naar de nacompetitie voor klassebehoud. Directe degradatie is ook nog steeds mogelijk, want het gat met nummer 13, de Koninklijke HFC uit Haarlem, bedraagt op dit moment nog maar twee punten.

Kagia: Van der Niet, Kamp, Rovers, Scholte, Slootweg, K. van Dijk, Timmermans, A. van der Lans, Goudriaan, Ganzevles, B. van der Lans.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read