HomeVierde klasseSJZSJZ de gelukkige winnaar ten koste van SEP

SJZ de gelukkige winnaar ten koste van SEP

-

ts-sjzDoor de uiterst gelukkige overwinning op het laag geklasseerde Delftse S.E.P. behaalden de manschappen van trainer Ronald Rosdorff de zesde overwinning op rij-een zelfde serie als bij de seizoensopening overigens-  en blijft hiermee enigszins in het spoor van koploper Voorschoten ’97. De wijze waarop de winnende treffer in de 90ste minuut tot stand kwam was één van de zeer weinige hoogtepunten van deze slechte wedstrijd.

Nadat de gasten in de 89e minuut uit een vrije trap verdiend de gelijkmaker binnenschoot, was het Fred de Koning die het 1 minuut later op zijn heupen kreeg. In zijn eentje omspeelde hij de hele defensie en schoof de bal breed op de vrijstaande en ingevallen Corné Berg, die simpel de winnende kon intikken.
Dolle vreugde bij de groenwitten, verslagenheid bij de gastheren die op zijn minst, gezien de 2e helft, 1 punt verdienden.

,,Ongelofelijk veel gemazzeld, slecht gevoetbald, zeker in de 2e helft, geen rust in de ploeg door geen moment de bal in de ploeg te kunnen houden”, aldus de trainer, die zich nog niet neerlegt bij een tweede plaats. ,,We krijgen Voorschoten ’97 nog.”

De thuisclub had het zichzelf niet zo moeilijk hoeven te maken als het na de vroeg verkregen 2-0 voorsprong gewoon was blijven voetballen. De 1-0 in de 14e minuut (na een snelle omschakeling) van Koen van der Meer en de 2-0 zestig tellen later van Joost Spierenburg, na geblunder in de achterste linie en van  inclusief de doelman, had de thuisclub de rust en het vertrouwen moeten geven.

De ploeg ging echter mee in de strijdwijze van de gasten die zeker ook in de eerste 25 minuten een aantal goede mogelijkheden kreeg. Doelman Patrick de Jong moest bij een aantal inzetten zijn talenten tonen. In de 27e minuut was hij wel kansloos bij een van dichtbij ingeschoten bal uit een strakke voorzet (2-1).

De thuisclub ging hierna steeds verkrampter spelen, zeker nadat in de 33e minuut de kans op 3-1 hopeloos verprutst werd. Dat het scorebord niet een 2-2 ruststand aangaf kwam door de misser van de spits van de gasten. De tweede helft was voor de Delftenaren, die met de wind in de rug de thuisclub terugdrong op eigen helft en de wedstrijd domineerden. Sport En Plezier had de 2-2 al veel eerder moeten maken dan pas in de voorlaatste minuut van dit onderlinge duel.

Fred de Koning was na afloop de gevierde man met zijn geweldige actie. ,,Kom, dacht ik, laat ik het maar eens proberen. Op een andere manier lukte het toch niet en tot mijn verbazing kon ik zomaar doorlopen tot de keeper”, aldus de tevreden De Koning die tezamen met Joost Spierenburg voor het gevaar zorgde van de groenwitten. Zelf gelooft De Koning nog zeker in de titel, hoewel hij vooraf aan de competitie zeker niet had verwacht dat het zo goed zou gaan met de ploeg.

SJZ speelt nu vooraf gezien twee beladen duels. Eerst op Adegeest bij Voorschoten’97 en daarna staat de clash met buur Meerburg in de agenda van veel Zoeterwoudenaren.