HomeDerde klasseASCASC kan jubileumfeest Van Nispen niet verstoren

ASC kan jubileumfeest Van Nispen niet verstoren

-

ts-ascVan Nispen, de plaatselijk club uit De Zilk, vierde het afgelopen weekend het 80-jarig jubileum. ,,Een overwinning zou de slagroom op de taart zijn”, aldus de preses van de thuisclub. Het feest kon door ASC verstoord worden, maar zij dropen met een 3-0 nederlaag af. Waren vooraf  aan dit duel de sportieve prestaties van beide elftallen nog overeenkomstig (elf punten uit zes duels), na het verloren duel moest de ploeg van trainer Raymond Noordam voorlopig afhaken bij de topdrie.

De 3-0 nederlaag doet vermoeden dat de Oestgeestenaren kansloos waren. Slecht verdedigend werk van de linksachter en linkshalf, een foutje van doelman Ragnar Oosterhof (die zijn ploeg in de slotfase behoedde voor een grotere nederlaag), geen geluk met de vrije trappen, en een inzet van Oscar Meijer die van de doellijn werd gehaald, waren een handvol oorzaken van de nederlaag.

Van Nispen begon sterk aan de wedstrijd en kwam na zeven minuten op voorsprong. Fadil Sukurica snelde Wiger Wijnen voorbij en diens voorzet werd bij de tweede paal simpel binnengelopen door Thijmen Pompe. In de twaalfde en zeventiende minuut liet ASC-gelegenheidspits Niels Buikema zijn klasse zien. Eerst schoot de 33-jarige klasbak rakelings naast uit een vrije trap, daarna creëerde hij zelf zijn schietkans; zijn lob kon ternauwernood gekeerd worden door de Zilker doelman Andy Otte.

De roodzwarten drukten de gastheren steeds verder terug op eigen helft en beheersten vervolgens de wedstrijd. Oscar Meijer was in de 26ste minuut dichtbij de gelijkmaker nadat hij enkele tellen eerder ongelukkig was in een één tegen één situatie. De gastheren kwamen sporadisch op de helft van de Oegstgeestenaren, maar bleven met uitvallen gevaarlijk. Vooral de snelle en behendige Sukurico was een plaaggeest voor de gasten.

ASC begon de tweede helft waar het in de eerste helft mee eindigde: met druk zetten. Het leverde al direct een aantal mogelijkheden op. De steekpass van Buikema op Meijer had een doelpunt moeten opleveren. Daarna besliste Van Nispen het thuisduel in drie minuten. De 2-0 (Rick Witteman) in de 52ste minuut na slecht uitverdedigen en de 3-0 (Ralph Pompe) in de 53ste minuut na een blunder van Oosterhof, die zijn ploeg evenwel later in een tijdsbestek van vijf minuten voor een grotere achterstand behoedde.

,,We zijn blijven voetballen, ook toen het tegenzat. Dit is een compliment voor de ploeg. Maar voor balbezit krijg je helaas geen punten”, aldus de teleurgestelde ASC-coach Noordam. De Haagse trainer doelde op de laatste twintig minuten waarbij ASC de tegenstander de duimschroeven aandraaide. Maar de bezoekers voerden de combinaties echter te ver door, zonder ook maar een keer de trekker over te halen. Zo faalde Buikema in een goede scoringspositie. En in de slotfase raakte Meijer het houtwerk in plaats van het nylon.