vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCCoen Bouter de grote man bij ASC

Coen Bouter de grote man bij ASC

-

ts-asc(Zondag, 4A)- Op een zeer slecht bespeelbaar veld aan de Vliet streden dit weekend twee ploegen om de aansluiting bij de top van de vierde klasse te kunnen behouden. Zowel thuisploeg Leidsche Boys als de bezoekers ASC konden helaas op de soppige en hobbelige grasmat geen hoogstaande wedstrijd voorschotelen. ASC kaapte uiteindelijk de drie punten weg (1-2), waardoor nu de vierde plaats wordt ingenomen en onder meer werd geprofiteerd van de nederlaag van SEP. Leidsche Boys zakte iets weg in het rechterrijtje.

ASC begon sterk aan de wedstrijd, zette Leidsche Boys al vroeg op eigen helft vast en creëerde diverse kleine kansjes. Zo kreeg ASC na tien minuten spelen een vrije trap rond de zestienmeterlijn. Zoals altijd meldde zich ex-aanvoerder Niels Buikema om deze vrije trap te nemen. En waar iedere doelverdediger in de vierde klasse bij het zien van deze – met fluwelen trap gezegende – aanvaller zich druk om maakt, kwam ook uit: met een beheerste schuiver langs de muur liet Buikema de 0-1 op het scorebord verschijnen. Na deze openingstreffer kwam Leidsche Boys uit zijn schulp, ging beter voetballen en kwam enkele keren gevaarlijk voor doelverdediger Ragnar Oosterhof van ASC.

In de vijfentwintigste minuut stopte Oosterhof een schitterende inzet van Kevin Groenendijk, maar hij had hierbij wel de hulp van de doelpaal nodig. Uit de toegekende corner kwam Leidsche Boys wederom gevaarlijk in de zestienmeter. Na een geweldige redding van Oosterhof, kon Groenendijk alsnog in de rebound scoren: 1-1. Na enkele kansjes in de eerste helft voor Sean Goebel en Ward Buijze (beide van de bezoekers) gingen beide ploegen rusten.

In de rust bleek dat doelverdediger Oosterhof zich tijdens de eerste helft dermate geblesseerd had aan de doelpaal dat een wissel noodzakelijk was. Aangezien Trainer Raymond Noordam van ASC geen reservedoelverdediger voor handen had moest hij noodgedwongen een beroep doen op laatste man Coen Bouter, die zijn voetbalpakkie om moest wisselen voor een keeperstenue.

Na deze omzetting in de rust moest ASC in het begin van de tweede helft even zoeken naar de juiste opstelling, waar Leidsche Boys direct na de rust handig van profiteerde. Groenendijk werd in de vijftigste minuut na een mooie actie op onreglementaire wijze ten val gebracht in het zestienmetergebied: penalty. Daar waar Emrah Kaya twee weken geleden tegen GOL Sport tweemaal scoorde vanaf de strafschopstip, hield ditmaal speler/doelverdediger Coen Bouter met een katachtige reflex zijn team in de race!

Geschrokken van deze penalty ging ASC beter voetballen, pinde het Leidsche Boys weer vast op eigen helft en creëerde weer diverse kansen. De gevaarlijke spitsen Peter Zaalberg en Kevin Groenendijk bleken echte handenbindertjes te zijn. In de vijfenzestigste minuut kreeg Zaalberg een goede kans en tien minuten later werd een doelpunt van Groenendijk afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten voor tijd kreeg Leidsche Boys alsnog de rekening gepresenteerd voor het missen van de penalty. Gerrie van Schoonderwoerd den Bezemer, tot op dat moment de beste speler bij Leidsche Boys, leed onnodig balverlies rond de middellijn. Dit was dodelijk: Buikema pikte de bal op speelde Oscar Meijer in die, na een mooie actie, de ingevallen Fenno van de Hoek gemakkelijk wist te bereiken en zodoende hem tot matchwinner kon kronen: 1-2.

Trainer Richard de Graaf van Leidsche Boys: ,,Omdat we de laatste wedstrijden goed hebben gepresteerd (tegen FC Rijnland en GOL Sport werd uit gewonnen, red.) hebben we er zondagmorgen alles aan gedaan om deze wedstrijd door te laten gaan. Met zijn allen hebben we lopen prikken en volop zand over het veld gestrooid. Helaas heeft ASC vandaag roet in het eten gegooid.”

Opstelling Leidsche Boys; Boutier, Mkaddem, Van der  Meer, Koolen, van der Reijden, Erades, Nachtegeller, Schoonderwoerd den Bezemer, Kaya, Zaalberg, Groenendijk.

Opstelling ASC; Oosterhof,(45. Reijngoud) Wijnen, Strijker, Goebel, Buijze, Bouter, Kroft, Buikema, Tas, (10. Meijer),Akerboom, (75 van de Hoek).