Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Alweer evenwicht voor GHC

Catsanddogs artikel
ALV artikelbanner

artikel image GHC 2Rotterdam- GHC lijkt de laatste duels een abonnement te hebben op een gelijkspel. In december werden de punten gedeeld bij FC Rijnvogels, terwijl 2012 tot nu toe al drie keer werd afgesloten met een remise. Eerder gebeurde dat tegen Leonidas en ’s-Gravenzande en j.l. zaterdag werd het 3-3 bij Alexandria’66.

Trainer Dennis Olman werd heen en weer geslingerd met gevoelens over de wedstrijd.
,,Vooraf zou ik blind hebben getekend voor een gelijkspel. Je speelt tegen een sterke ploeg, die meedoet om de titel. Daarnaast misten we nogal wat spelers en dan is een puntje wegslepen geen verkeerde zaak.”

Toch had de bevlogen oefenmeester het nodige aan te merken op de tegendoelpunten.
,,Ik vind dat we de drie goals hebben weggegeven. Bij de eerste goal staan we verkeerd te dekken. Bij de tweede proberen we een bal aan te nemen in ons eigen strafschopgebied, terwijl die bal simpelweg weg moet worden geramd. Bij de laatste goal snap ik nog niet waarom Danny (Maaskant, red.) stond waar hij stond. Volgens mij liep hij onze doelman in de weg, waardoor de bal werd gelost. Jammer, want onze doelpunten waren een heel ander verhaal. Keurig uit het boekje.”

Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

RCL-GHC feb 2011 122 kopieGHC kwam na een kwartier op achterstand via Rafiek Casteleins. Na een aanval over vier schijven rondde Richard Guffens (op archieffoto tegen RCL met Tim van Luxemburg) binnen een halfuur bekwaam af. Daarna was het de beurt aan Robin Verhorst voor de 2-1. Andermaal Guffens, hangend in de lucht, scoorde de gelijkmaker na puik voorbereidingswerk van Tim Rietkerk. Na een uur spelen kwam de Leidse ploeg zelfs op voorsprong door Guffens, die zijn tweede (valse) hattrick van het seizoen liet noteren.

Olman moest daarna nog zien dat Verhorst de ploegen weer in balans bracht. ,,Als je reëel bent, moet je tevreden zijn met dit punt. In het laatste kwartier hebben we onder grote druk gestaan. Op de een of andere manier konden we het niet meer opbrengen om druk te zetten. Het is niet zo dat ze veel kansen kregen, maar het bleef wel dreigend. Alexandria is een behendige ploeg, maar ik snap wel waarom Smitshoek bovenaan staat en niet zij.”

GHC was in de eerste maanden voetballend regelmatig een lust voor het oog, maar daar kwam de klad in. Olman had dit keer weer meer voetbal gezien. ,,Ja, in de eerste helft heb ik bij vlagen gezien hoe we kunnen voetballen. 1 keer raken, driehoekjes en overleg. Helaas hebben we dat zeker in het laatste halfuur niet meer kunnen opbrengen.”

Het blijft vooralsnog de vraag of GHC wat opschiet met het punt. De ploeg is nog niet uit de gevarenzone, maar kan zich ook nog in de top vijf spelen. ,,Ik wil het positief bekijken. We zijn in 2012 nog ongeslagen. Daarnaast komen er jongens terug bij ons. Michael de Roode had al terug moeten zijn. Die heeft vijf duels aan zijn broek gekregen. Vervolgens is er een verweerschrift geschreven en na al die tijd hebben we daar nog niets over gehoord. Echt volslagen belachelijk. De KNVB zegt geen haast te hebben met dit soort zaken. Ondertussen missen we hem al vier duels. Gelukkig is hij er na volgende week weer bij.”

Ook Ron Annokkee en Casper Spaan (startte om disciplinaire redenen op de bank) zullen er dan weer bij kunnen zijn. In het duel met de Rotterdammers verlieten Tim Gonlag (knie) en Tim Rietkerk (migraine) het veld. Zij zullen er volgende week vast weer bij kunnen zijn.

Alexandria’66- GHC 3-3 (2-2). 16. Casteleins 1-0, 28. Guffens 1-1, 33. Verhorst 2-1, 39. Guffens 2-2, 59. Guffens 2-3, 69. Verhorst 3-3. Scheidsrechter: Van Kampen.
GHC: Pesschier, Van Voorthuizen, De Mesquita, Gonlag (44. Van Schie), Maaskant, Sloos, Raaff, Schouls (80. Arnoldus), Guffens, Madani, Rietkerk (60. Spaan).

Rebel Horeca artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten