zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHet kan weer over voetbal gaan bij GHC

Het kan weer over voetbal gaan bij GHC

-

ts-ghcGisteravond dienden GHC en Breukelen verklaringen af te leggen voor de tuchtcommissie van de KNVB voor de gebeurtenissen na afloop van het onderlinge duel op 7 april j.l.. Een dag later volgde de uitspraak. De Leidse ploeg kreeg een punt in mindering, een geringe geldboete en centrale verdediger Tim Gonlag werd vrijgesproken en mag weer helpen om de Leidse ploeg naar veiligheid te spelen. Mark Ouwerkerk (GHC) werd door de KNVB geroyeerd en Breukelen-doelman Alex Sacca mag vijf jaar geen duels meer spelen. Breukelen kreeg eveneens een punt aftrek.

Voorzitter Dick Barnhoorn- die overigens niet aanwezig was bij de genoemde wedstrijd- was gerust geweest over het eindoordeel, maar was ook opgelucht. ,,Het is nu vrijdagavond en ik ben al aan alle kanten gefeliciteerd. Het is fijn dat mensen meeleven, maar het blijft vooral pijn doen. Alle aantijgingen gaan je niet in de koude kleren zitten. Ik ben nu 35 jaar voorzitter en dit heb ik niet eerder meegemaakt en ik hoop het ook niet meer mee te hoeven maken.”

GHC zakte twee plaatsen op de ranglijst door aftrek van een punt, maar heeft zes punten voorsprong op de elfde plaats, net als stek twaalf uiteindelijk ‘rijp’ voor nacompetitie voor lijfsbehoud. De geldboete werd gegeven voor schuld aan ‘duw-en trekwerk’ en voor door toeschouwers genuttigd bier langs de afrastering. Barnhoorn ontkent ten stelligste dat het laatste ‘vergrijp’ aan de orde is geweest. ,,Bij GHC mag dit enkel op het terras en daar is ook altijd controle op. De club heeft een en ander ook tegen gesproken op de avond, maar verder laten we het erbij. Het hele gebeuren heeft immers al zoveel energie gekost.”
GHC werd vanwege onvoldoende bewijs vrijgesproken van collectief excessief gedrag.

,,Het wordt nu weer tijd om te gaan voetballen en er voor te zorgen om onszelf zo snel mogelijk veilig te spelen. Handhaven was en is nog steeds de doelstelling. Als dat lukt, hebben we het heel goed gedaan met een toch jonge, onervaren groep. Of we de uitspraak nu positief zien of negatief, elke straf is er één teveel. Laat dat duidelijk zijn. Nu gaat er een streep onder, want er hing een sluier over de club.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read