vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe Mesquita: ,,Na 25 minuten zakten we weer eens in’’

De Mesquita: ,,Na 25 minuten zakten we weer eens in’’

-

ts-ghcHet is een bekend fenomeen dit seizoen voor GHC: vanuit het niets een inzinking krijgen. Er zit vaak een wereld van verschil in het spel voor of na dat moment; goede periodes worden afgewisseld met heel slechte en dat laatste wordt niet gecompenseerd. Desondanks wist de ploeg van Dennis Olman zich wel naar de zege te knokken in Spijkenisse: 0-1.

GHC-verdediger Max Bueno de Mesquita maakte zich tijdens de eerste vijfentwintig minuten weinig zorgen. ,,We begonnen erg sterk. Veel balbezit, creëren van goede kansen (Casper Spaan miste) en we lieten de bal goed rondgaan. Bovendien wonnen we veel duels, maar daarna was er sprake van een inzinking bij ons. We gingen achteruit lopen en de duels werden verloren. Vlak voor rust werden we ook heel erg onrustig. De laatste tien minuten hebben we alleen maar overtredingen gemaakt, terwijl we van tevoren juist hadden afgesproken om dat te voorkomen. Spijkenisse is namelijk erg gevaarlijk uit standaardsituaties.’’

Na rust begonnen de bewoners aan de Vliet scherp aan de tweede vijfenveertig minuten. Richard Guffens zette de bezoekers op fraaie wijze op voorsprong met een kopbal, nadat gelegenheidrechtsback Tim Rietkerk (op de foto) de bal vanaf de zijkant inbracht op het hoofd van de spits, die daarmee alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen maakte. Rietkerk werd door trainer Olman overigens achterin gezet, terwijl hij normaal gesproken op de rechtsbuitenpositie wordt geposteerd. Blijkbaar pakte de zet van de trainer goed uit, want hij was een aantal keer dreigend vanaf de rechterkant.

Bueno de Mesquita: ,,Daarna gingen we weer achteruit lopen en kwamen zij er nog een aantal keer goed uit, maar Spijkenisse ging lange ballen geven en pressen, waardoor er dus ook wat meer druk op ons kwam te staan. Ze hebben daar heel aardige spelers voorin lopen, dus het was oppassen geblazen. We hebben het uiteindelijk goed uitgespeeld en zelfs nog een heel aantal kansen gecreëerd. Onder andere van Jim Raaff en Marvin Sloos, die één op één met de keeper faalden.’’

GHC-RCL 14 05 11 152Door deze overwinning is de Groene Hart Combinatie nu al zes wedstrijden achtereen ongeslagen. Een knappe prestatie van de Leidenaren, maar er valt zeker nog wat te behalen. Bueno de Mesquita: ,,Ja, we staan er goed voor in de derde periode. Gelijk met de nummer één. Dus dat zou wel een bekroning zijn op het seizoen, maar dat betekent dat er elke wedstrijd moet worden geknokt, net zoals vandaag. Volgende week keert Tim Gonlag terug in de gelederen na een schorsing en ik merk dat de selectie steeds fitter wordt. We zullen het zien!’’

Trainer Dennis Olman was uiteraard ook heel blij met de eerste uitzege van het seizoen en met het feit dat het toch niet kinderachtige Spijkenisse voor de tweede keer kiel haalde tegen zijn ploeg.
,,Het was ook een terechte zege, maar wat hebben we het onszelf weer lastig gemaakt. We verschijnen drie keer alleen voor de keeper, maar de koelbloedigheid was er niet. Nadat we eenmaal op voorsprong kwamen, werd het toch nog lastig. Zij gingen met vijf spitsen spelen en dan geeft die magere 0-1 maar een dun draadje om op te lopen. Wel kregen wij nog de beste kans daarna, maar ach…na het laatste fluitsignaal kan je als trainer alleen maar blij en trots tegelijkertijd zijn. Eindelijk weten we ook weer wat het is om een uitwedstrijd te winnen. Ook positief is dat we voor de tweede keer na elkaar de nul hebben weten te houden. Dat geeft altijd vertrouwen op weg naar de volgende wedstrijd.”

Aankomende zaterdag komt Smitshoek op bezoek aan de Vliet. Een lastig duel, maar eerder dit seizoen won de koploper maar met 1-0 in Rotterdam. In het bekertoernooi werden de Barendrechters na pingels eruit geknikkerd.

De basisopstelling van GHC tegen Spijkenisse: El Kourai, Rietkerk, Bueno de Mesquita, Maaskant, Van Voorthuijzen, Sloos, De Roode, Madani, Schouls, Guffens, Spaan.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read