donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDennis Olman: ,,Die biefstuk zal lekker smaken”

Dennis Olman: ,,Die biefstuk zal lekker smaken”

-

artikel image GHC 3En weer werd Smitshoek geklopt aan De Vliet. Eerder gebeurde dat in het bekertoernooi na strafschoppen, maar nu won GHC in de reguliere speeltijd (2-1). De Leidse ploeg staat door het resultaat ‘gewoon’ vierde en speelt een rol van betekenis in de periodestand.

Trainer Dennis Olman weet nog steeds niet waar de grens ligt van zijn ploeg. Zijn eerste reactie was ‘ongelooflijk, he’ op de vraag waar deze zege vandaan kwam. ,,Winnen is 1, maar het was ook nog eens verdiend. Niets op af te dingen. Het enige manco was dat we het duel weer niet eerder hebben beslist. Maar zolang je met drie punten wordt beloond kan ik het wel pruimen hoor.”

Bij GHC keerde Jeroen Pesschier terug nadat hij enkele weken terug een hersenschudding op liep bij DSO. Michel Schouls, Marvin Sloos (blessure aan het hielbeen) en Tim Gonlag werden dit keer op de bank gehouden. Opvallend want Gonlag is wel zo ongeveer zeker van zijn basisplaats normaal gesproken. ,,Hij kwakkelt wat met zijn knie en Kees (Van Tongeren, red.) en ik vonden het niet wijs om risico’s te lopen door hem op te stellen. Met Danny Maaskant stond het ook als een huis, dus de keuze pakte goed uit.”

Olman had het goed naar zijn zin gehad bij het aanschouwen van zijn ploeg. ,,Door de speelwijze van ons en Smitshoek werd heel vaak de lange bal gehanteerd. De tweede bal was daarna zeer regelmatig voor GHC. Daar hebben we ze bij de strot gepakt. Bij tijd en wijle hebben we heel aardig gespeeld met veel positiespel en driehoekjes. Zij hebben heel weinig kunnen creëren en ik heb voor ons toch wel aardig wat kansen gezien.”

Vijf minuten voor rust scoorde Richard Guffens, die in grootse vorm verkeert na de winterstop. De voorsprong kon worden vastgehouden, maar na de rust liep het even wat minder bij het groentje van de afdeling, dat zich daar echter van meet af aan in de competitie niet naar gedraagt. ,,Het was even onrustig bij ons, mede omdat Smitshoek ging persen en pressen. Ook zaten de voorste vier man bij ons even niet in de wedstrijd en hadden we het even moeilijker dan voor de rust.”
Gerrit Jan Achterberg profiteerde- Pesschier ging onder de bal door-  van de tijdelijke hapering bij GHC en zo was de stand twintig minuten na rust weer in evenwicht.

,,Toch scoorde zij eigenlijk uit het niets, want heel gevaarlijk werden ze niet. Maar goed, we pakten het daarna weer uitstekend op en pakten snel weer de voorsprong.”
Dat doelpunt kwam tot stand uit een hoekschop van Michael de Roode. Guffens (op archieffoto samen met William van Vliet van RCL) was weer eens niet te stuiten: 2-1.

GHC-RCL 14 05 11 427,,Een heerlijke overwinning en het smaakt naar meer. GHC heeft weer dezelfde gang erin zitten als lange tijd voor de winterstop, dus we kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. En daar over gesproken, het is ook prachtig dat we nu Donny Olivier speeltijd hebben kunnen geven. Een jongen van twintig en het is voor GHC een genot om zoveel talenten te hebben rondlopen.”

Morgen moet GHC alweer aan de bak. Kwartfinale beker tegen zondaghoofdklasser Leonidas. ,,Een lekker toetje voor ons en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wij hoeven niets, maar mogen van alles. Gelukkig is Elmer (Weekhout, red.) ook weer terug van weggeweest en die heeft ook weer zijn waarde getoond tegen Smitshoek. We zijn weer aardig compleet.
Door deze overwinning krijgen we vervolgens donderdag biefstuk van onze sponsor (Ger van Leeuwen, LEWO, red.). Dat was de afspraak en dus zal ik donderdag met een koksmuts op assistentie gaan verlenen. Het wordt dus een nog mooiere week voor ons met die bekerwedstrijd en een gezellige avond met elkaar.”

Opstelling GHC: Pesschier, Rietkerk, Bueno de Mesquita, Maaskant, Van Voorthuizen, De Roode, Madani (Schouls), Weekhout, Spaan (Olivier), Guffens, Raaff.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read