Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Schouls: ,,Al die Rijnsburgers aan De Vliet lijkt me geweldig”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie Park

ts-ghcGHC en Smitshoek maakten j.l. zaterdag uit wie zich als eerste club zou scharen bij de laatste acht clubs van de districtsbeker West II. De Leidse ploeg versloeg de koploper uit 1B na strafschoppen. In de reguliere speeltijd had de ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren een 2-0 voorsprong verspeeld. De ploeg uit Barendrecht kwam pas in de zevende minuut van de extra tijd langszij.

Na drie gelijke spelen op rij in de competitie kwam GHC dus wederom uit op een remise. Naast het feit dat GHC zich stoer bij de beste bekerploegen schoot vanaf de stip, was het spel van de middenmoter in de eerste klasse weer beduidend beter dan in de laatste competitiewedstrijden. Olman was voor de zoveelste keer trots op de geleverde prestatie. ,,We speelden tegen een ploeg die straks misschien in de hoofdklasse speelt. Zij zijn tot nu toe de beste uit onze klasse en dan komen wij ‘gewoon’ op 2-0. En daar was niets op af te dingen. Tel daarbij op dat de tijd er toch echt op zat en zij nog scoorden, anders winnen we dus zonder pingels. Ons eigen spel werd ook weer regelmatig zichtbaar en ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

GHC-RCL 14 05 11 350Voor GHC scoorden Michel Schouls (hier op archieffoto gehinderd door de zon) en Richard Guffens met een fraaie kopbal, beide keren op aangeven van Tim Rietkerk. Schouls stond in de basis en lijkt op de weg terug na een moeizame periode, waarin hij zijn basisplaats ook moest afstaan.

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner

Heb je de zienswijze van de trainers kunnen begrijpen dat je op een zeker moment buiten de boot viel?

,,De trainer beslist. Zo simpel is het. Ik kan er niet omheen dat ik uiteindelijk veel moeite heb gehad om aan het niveau te wennen. De stap van de derde naar de tweede klasse was aanmerkelijk minder groot dan die van 2 naar 1. Er wordt sneller gespeeld, maar zeker ook een stuk slimmer. Ik moet er echt keihard voor werken, maar ik kan het niveau aan. Ik heb ook goeie wedstrijden afgeleverd aan het begin, maar eerlijk is eerlijk daarna is het minder geworden.”

Was je wel tevreden over je eigen spel tegen Smitshoek en wat waren de geluiden van de volgers?

,,Ik kreeg weer eens mijn kans en die wilde ik met beide handen grijpen. Het ging aardig en dat ik een goal maak via een kopbal is ook leuk natuurlijk. Ik kop sporadisch, vorige seizoen ook maar eenmaal. Na de goal trof ik even later nog de paal, met mijn chocoladebeen nog wel. Een tweede goal zou helemaal lekker zijn geweest. Het kan natuurlijk altijd beter, maar zowel voor GHC als voor mij persoonlijk was het geen verkeerde wedstrijd. We hebben weer vooruitgang geboekt, na wat maanden waarin het minder liep. Ook van het publiek en het bestuur begreep ik dat zij zich best hadden vermaakt. Wel is het jammer dat we in de laatste fase onder druk kwamen te staan. Het had toen al beslist moeten zijn. Zij speelden veel over de linkerflank en daar kwam veel gevaar vanaf. De 2-2 was overigens een voorzet, die er pardoes in vloog.”

De wedstrijd moest beslist worden en dus kwamen er penalty’s. Jij was uitverkoren om er ook één te nemen. Sidderend op de benen?

,,Nee, allesbehalve. Ik was best zelfverzekerd. Kees was na het laatste fluitsignaal naar mij toegekomen en vroeg mij of ik het wilde. Geen probleem. Enkel wilde niemand eventueel de vijfde zijn. Opmerkelijk genoeg diende Mo (el Kourai, red.) zich aan. Zover kwam het niet, omdat hij een strafschop keerde en zij er nog eentje misten.”

Voor GHC waren Richard Guffens, Schouls, Ron Annokkee en Danny Maaskant wel trefzeker en zo maakt GHC nog meer kans om te gaan spelen voor de grote beker. De laatste vier plaatsen zich namelijk automatisch voor die uitverkiezing.

Eerst zal nu nog 1 tegenstander geklopt moeten worden. Dat zal dan ten koste moeten gaan van een topklasser of een hoofdklasser. Heb jij voorkeuren?

,,Laat ik voorop stellen dat wat we nu hebben neergezet al genieten is. De sfeer was dan ook opperbest, want als je Capelle en Smitshoek je hielen laat zien, zegt dat wel wat. Wat Dennis na de reguliere speeltijd deed, vond ik dan ook klasse. Hij sprak de groep toe dat hij al supertrots was, afgezien van de afloop van de penalty’s. Dat heeft ons denk ik wel geholpen.
Ik zou het persoonlijk fantastisch vinden als Rijnsburgse Boys de tegenstander wordt. En dan wel bij ons op De Vliet. Stel je voor, al die Rijnsburgse volgers die dan ook naar ons komen kijken.”

Zaterdag wacht echter eerst weer een competitieduel. Met alle vertouwen richting DSO?

,,Absoluut. Zij spelen op kunstgras en dat ligt ons wel. Oefenpotjes bij ons spelen we ook op kunstgras en laatst kwamen we ook aardig voor de dag bij Alexandria’66 op een dergelijke ondergrond. We moeten nu maar eens winnen in een uitduel, want dat is er nog niet van gekomen helaas. Het moet de opmaat zijn naar lijfsbehoud. Ik weet zeker dat we daartoe in staat zijn.”

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten