HomeVoetbalnieuws-leidenTijd dat abonnement verloopt voor GHC

Tijd dat abonnement verloopt voor GHC

-

ts-ghcWie GHC de laatste tijd op een 3 zet in de toto, heeft welhaast één zekerheidje binnen. Na draws tegen Leonidas, ’s-Gravenzande en Alexandria’66 volgde een gelijkspel tegen DSO. Tussentijds speelde de Groene Hart Combinatie ook nog gelijk voor de beker tegen Smitshoek (dat liep goed af na het nemen van strafschoppen). GHC is achtste op de ranglijst en staat vooralsnog op een veilige plaats. Het blijft opletten geblazen, hoewel de top vijf ook verre van uit zicht is voor de ploeg die dit seizoen voor het eerst uitkomt in de eerste klasse.

Het is GHC weer niet gelukt om een uitoverwinning in de wacht te slepen. Lange tijd had het er bij een stand van 1-2 wel alle schijn van, maar in de zevende minuut van de extra tijd kwam DSO toch nog op gelijke hoogte via een strafschop.

,,Laat ik voorop stellen dat we een hele slechte eerste helft hebben gespeeld. Er was geen bezieling en beleving en dat past natuurlijk niet bij ons. We mochten van geluk spreken dat zij niet echt de aanval hebben gezocht en dat we zonder kleerscheuren de rust hebben kunnen bereiken”, sprak trainer Dennis Olman weinig in zijn hum.

GHC speelde vanaf een minuut of twintig voor rust al met tien man, omdat centrale verdediger Tim Gonlag (rechts op de foto) twee gele kaarten kreeg voorgehouden. Olman: ,,Dat riepen we een beetje over onszelf af, na een verkeerde inspeelpass.”

RCL GHC nov 2011 8639Vlak na rust werd het 1-0 voor DSO, dat vorige week na een 2-0 voorsprong nog verloor van FC Rijnvogels. Het was het teken voor GHC om zich ook in de wedstrijd te melden. De trainer kreeg het nu wel warm van wat hij zag. ,,Opeens werden we wakker en lieten we wel zien waartoe wij in staat zijn. Nadat we op voorsprong kwamen (via goals van Marvin Sloos en Richard Guffens, red.) kregen we zelfs kans op meer en om de wedstrijd in het slot te gooien. Een kopbal belandde nog op de lat, maar we voelden dat de zege er aan zat te komen. Dat mocht dus niet zo zijn en daarom voelt dit aan als een nederlaag. Het is nu al voor de derde keer dat we een goal om onze oren krijgen, ver na de reguliere speeltijd. En dan de manier waarop, dat doet zo niet nog meer pijn.”

,,In een scrimmage werd er wat geduwd en die bal gaat op de stip. Hier werden we tekort gedaan.” Tot overmaat van ramp moest doelman Jeroen Peschier de gang naar het Westeinde ziekenhuis maken. ,,Hij werd in een luchtduel vol in zijn gezicht geslagen. Dat zag er serieus slecht uit, want hij had tintelingen in zijn been en moest gestabiliseerd worden afgevoerd.”

Al met al werd het een emotionele middag voor Olman en de zijnen. Naast het feit dat er flink werd gebaald van weer een gelijkspel was er ook wel reden om complimenten uit te delen. ,,Deze jongens verdienden de uitzege. Maar die komt er echt wel aan, hoor. Deze tegenslagen zullen toch wel een keer ten einde zijn? Het is jammer dat we nu Gonlag moeten missen, maar Michael de Roode komt nu weer terug. Die gozer heeft geen training overgeslagen, ook al was hij zo lang geschorst. Dat is een winnaar voor de groep en die kunnen we er prima bij hebben. Sowieso raken we weer op volle sterkte. Casper Spaan en Jim Raaff komen er ook aan. We hebben houvast aan de tweede helft, waarin we wilskracht hebben getoond. En bij vlagen zag ik onze driehoekjes weer terug. Het wordt tijd voor onze volgende stap, die ons naar de veiligheid moet loodsen.”

Basisopstelling GHC: Peschier, Ouwerkerk, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Madani, Sloos, Annokkee, Rietkerk, Guffens, Schouls.

Note red: Een dag na de wedstrijd volgde het bericht dat de onfortuinlijke Peschier een hersenschudding had overgehouden aan de botsing. De doelman was wel misselijk, maar verdere schade was niet aan de orde, waardoor de doelman ondertussen ook weer thuis is.