donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGOL Sport-trainer Wim Filippo: ,,Ik ben furieus!"

GOL Sport-trainer Wim Filippo: ,,Ik ben furieus!”

-

GOL Sport versus Warmunda was een duel tussen twee ploegen die in 2012 nog niet wisten te winnen. Het lukte Warmunda dit weekend om een einde aan deze slechte serie te maken, met als gevolg dat GOL Sport nog verder naar beneden werd gedrukt. Voor de zoveelste keer dit jaar haalde de ploeg van Wim Filippo het laatste fluitsignaal niet met elf man. Het duel werd in de blessuretijd zelfs gestaakt, omdat de vlam in de pan was geslagen.

Er was beide teams genoeg aan gelegen om de neerwaartse spiraal te doorbreken, met eindelijk weer eens een driepunter. Warmunda zag de afgelopen weken de topploegen in de competitie steeds verder uit het zicht raken. Nog een verliespartij zou betekenen dat de ploeg langzamerhand zelf naar beneden moest gaan kijken. GOL Sport is zo’n club uit de onderste regionen. De punten zijn daar hard nodig om weer aansluiting te vinden met de middenmoot.

Het zou een vrij gemakkelijke middag worden voor de bezoekers uit Warmond. Na de eerste helft leidde Warmunda al met een comfortabele 0-2 voorsprong. Beide doelpunten kwamen op naam van Ricky Visser, waarbij de tweede goal een penalty was. De wedstrijd was bij rust al lang en breed gespeeld, mede doordat GOL Sport bij een 0-1 stand Adil Reineri verloor. Geduw en getrek van zijn kant deed de scheidsrechter besluiten hem met rood te bestraffen. De tweede helft leek Warmunda GOL Sport te sparen. Yassin Laachach maakte er nog 0-3 van, maar daar zou het bij blijven.

GOL Sport eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen man. De wedstrijd werd nog even kort stilgelegd nadat in de slotfase ook nog Adil Moutaoussut een rode kaart kreeg. ,,Ik was het niet eens met de scheidsrechter bij een ingooi, waarna ik te fel reageerde. Toen kreeg ik mijn eerste geel. Ik zei daarop: ‘goed gedaan scheids’. Dat vond hij genoeg om mij mijn tweede gele kaart te geven’’, aldus Moutaoussut.

GOL Sport-trainer Filippo, die zelf niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn, was niet te spreken over zijn team, toen hij hoorde over het verloop van de wedstrijd. ,,Je draait jezelf één keer om en het is meteen een klerezooi! Ik ben daar wel furieus over. De laatste weken ging het al steeds beter, maar het is elke keer weer dat korte lontje bij onze spelers. Ze moeten zich bewuster worden waar ze mee bezig zijn.’’

Voor de slechtere resultaten van de afgelopen weken had hij wel een verklaring. ,,De selectie is niet breed genoeg, dat is het grootste probleem. Dan moet je spelers uit het tweede, derde en de A1 halen. Het is iedereen week weer toveren. Mijn spelers moeten leren met hun verstand te voetballen, geen onnodige schorsingen meer op te lopen. Dat weten ze ook en daar ben ik wel pissig over. Ik heb nog geen een keer met dezelfde basis kunnen beginnen.”

Moutaoussut kon zich vinden in de verklaring van zijn trainer, maar kijkt met vertrouwen vooruit. ,,We hebben te veel geblesseerde spelers nu. Er doen veel spelers uit de A1 mee, onder andere door veel schorsingen. We hebben genoeg goede spelers, maar ook vaak problemen met scheidsrechters. Er gebeuren elke keer weer kleine dingen die de wedstrijd veranderen. Gelukkig komen er volgende week een paar spelers terug, dan denk ik dat het stukken beter gaat. Verder doen we gewoon elke week weer ons best!”

Ook Filippo keek al vooruit. ,,Het is nog steeds de doelstelling om in de middenmoot te eindigen. Het kan een reële zaak zijn, maar als je door blijft gaan met schorsingen, blijft het toveren. Het gaat erom dat we de komende tijd stabiliteit vinden in de vorm van discipline. Dat we ook eens een wedstrijd uit kunnen spelen zonder rode kaarten. Ik ben sowieso al bezig met het nieuwe seizoen. Jongens selecteren en vanuit de jeugd door laten stromen. Ik ga er alles aan doen.”

Tweemaal scorend Warmunda-aanvaller Visser keek met meer tevredenheid terug op de wedstrijd. ,,De eerste helft speelden we vrij aardig. Er werd ook nog een goal van mij onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Door die rode kaart, volgens mij wegens natrappen, werd het voor ons wat gemakkelijker.’’ De tweede helft keek hij toe vanaf de kant, omdat hij al langer last had van een blessure. Hij zag dat de overwinning niet meer in gevaar kwam, maar vond dat de uitslag nog hoger uit had kunnen vallen. ,,Als we echt hadden doorgezet, had het nog wel 5-0 of 6-0 kunnen worden, maar we bleven rustig voetballen. We hebben de wedstrijd eigenlijk dood gespeeld.”

De drie punten waren zeer welkom bij een moeizaam draaiend Warmunda. De ploeg staat na de overwinning steevast in de middenmoot en het lijkt erop dat de ploeg het seizoen voor spek en bonen uit kan spelen. Visser: ,,We hopen nog steeds een vervangende periode te pakken, daar gaan we voor. We begonnen matig na de winterstop, mede omdat we meteen drie hooggenoteerde ploegen kregen. Tegen MMO en Van Nispen had er meer ingezeten, maar ASC was vorige week echt onze allerslechtste wedstrijd van het seizoen. Het is jammer dat we de komende periode Steven de Taeye missen (vanwege een stage in het buitenland), maar met de ploeg die er vandaag stond, moeten we dat op kunnen vangen. Dan kunnen we weer naar boven gaan kijken.”

Volgende week kan Warmunda de daad bij het woord voegen, als nummer twee Stompwijk op bezoek komt. GOL Sport moet naar Bernardus. Voor trainer Filippo de uitdaging zijn ploeg weer op de rails te krijgen en een spreuk te vinden die tot drie punten leidt.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read