HomeVoetbalnieuws-leidenKhalid Oulgout had het op zijn heupen voor GOL Sport

Khalid Oulgout had het op zijn heupen voor GOL Sport

-

Op een nog niet geheel doorde gemeente onderhouden onderhouden veld opende GOL Sport het seizoen met een verdiende 4-2 zege op DoCos. De kleine ‘grote’ man bij de thuisclub, die dit seizoen een bijna heel nieuw team heeft, was Khalid Oulgout. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de zege op de morschclub. Oulgout was zeer tevreden en roemde de sfeer binnen de selectie. ,,Ik ben geen echte afmaker,  maar met de doelpunten van vanmiddag ben ik heel blij, vooral voor de ploeg.”

DoCos wil bij de eerste vier eindigen en eventueel een periode pakken. Afgaande op het duel van zondagmiddag, zal dat een hele klus worden. De zwakte bij de roodwitten ligt met name achterin. In de openingsfase was het vooral Mohammed Achabbar die met zijn snelheid en individuele acties een ware plaag was voor de defensie van de brigade van Ton van der Bijl.

De 1-0 van Achabbar in de vijfde minuut, was het gevolg van zwak ingrijpen van de laatste linie, waar het vooral aan organisatie ontbrak. De trainer van DoCoS weet wat de verbeterpunten van zijn ploeg zijn. ,,In de voorbereiding en bekerwedstrijden scoorden we vrij gemakkelijk, maar we kregen bijna net zoveel tegen. We hebben te maken met een jong elftal dat zeker nog zal groeien.”

Maar de teleurstelling was groot bij de oefenmeester na de niet verwachte nederlaag. DoCos kon aanvallend geen vuist maken en de spaarzame mogelijkheden die de morsclub kreeg, kwamen vaak vanuit een lange bal.

GOL Sport had in de twintigste minuut op 2-0 móeten komen na een prima opgezette aanval, maar faalde in de afwerking. Enkele tellen later voorkwam de doelman van de thuisclub de gelijkmaker door uit een onoverzichtelijke situatie de bal te stoppen.

ts-docosDe thee had ook DoCos goed gedaan. Het begon scherper aan de tweede helft en veroverde een veldoverwicht wat beloond werd met een treffer van Scheffer na goed doorzetten (2-2). ,,Ik heb het vanmiddag desalniettemin niet laten zien. Het kan veel beter”, sprak een ontevreden Scheffer die met een nederlaag geen rekening had gehouden.

Na de 2-2 ging Oulgout verder met zijn doelpuntenrace. Met twee fraaie doelpunten uit individuele acties bezorgde hij zijn club de overwinning en DoCos een kater. Voor de van FC Boshuizen overgekomen trainer, Taoufik Maatoug, waren de drie punten vanzelfsprekend. ,,Ik had alleen niet verwacht dat het zo moeizaam zou gaan. We hebben de laatste drie weken drie keer per week keihard getraind”. De trainer van de thuisclub is hoopvol gestemd, zeker gezien het ontbreken van drie basisspelers waaronder zijn spelbepaler. GOL Sport is op basis van het doelsaldo de eerste koploper!