Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Hageraats zet tanden in laatste maanden Kagia

Duke of Oz artikel
Rurh gold artikelbanner

ts-kagiaIn december werd al bekend dat de wegen van Kagia en Ramon Hageraats uit elkaar gaan lopen na dit seizoen. Zowel de club als de trainer toonden zich ambitieus, maar over de weg naar ambitie was een verschil van inzicht. Hageraats vertrekt naar Be Fair, maar heeft eerst nog de missie om in de nacompetitie te gaan uitkomen.

Dat het seizoen van de Lisserbroekers nog een staart kan krijgen is zeker niet onmogelijk. In de tweede periode staat Kagia tweede, maar de nummer 1 (Argon) heeft al een periode op zak en is de torenhoge favoriet op de reguliere titel. Na een moeizame start schoot Kagia omhoog en de ploeg heeft nog zicht op de top vijf. Aan Hageraats de vraag hoe hij denkt over zijn vertrek en hoe hij aankijkt tegen het restant van de competitie.

Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

Wanneer kwam er een punt achter een vervolg te staan bij Kagia?

,,Vorig seizoen ben ik een eenjarig contract aangegaan. Zowel de club als ik waren tevreden over het verloop en dus heb ik bijgetekend voor het lopende seizoen. Ik ben doorgegaan met de werkwijze van vorig seizoen. Enkel heb ik wel wat wensen neergelegd en daar zijn afspraken over gemaakt met het bestuur. Dan moet je vooral denken in de sfeer van trainingsfaciliteiten. Helaas bleek dat niet aan alle wensen kon worden voldaan. Dat leverde een struikelblok op. Ik wil het maximale uit de groep en mezelf halen, maar wel met de juiste middelen. Daarom hebben we in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan. Je hebt er niets aan om verder te gaan, maar dan even later tot de conclusie te moeten komen dat het toch niet werkt. Kagia is een prima club en de omgang met de spelers is prima. Maar op het gebied van ambitie en de invulling daarvan waren we het niet eens.”

Was er geen water om bij de wijn te doen?

,,Ik ben al die tijd duidelijk geweest en Kagia heeft ook een keuze gemaakt om zaken op te pakken of juist te laten liggen. Dan moet je op een zeker moment de boel laten zoals het is. Wegblijven van en bij irritaties.”

Toch jammer, want je hebt al regelmatig laten weten dat je werkt met een prima groep.

,,Dat is ook zo. Kagia heeft een superleuke groep. Ik ga dan ook nog steeds met heel veel plezier drie keer per week naar ons complex. Het basisteam is heel sterk voor een derdeklasser. Ronald Rovers is veruit de oudste, maar doet het nog prima. Hij weet waar zijn krachten liggen en waar hij weg moet blijven. Voorlopig is er nog geen betere op zijn positie. Daarna komen Jeffrey Nijenhuis, Ferry Scholte en Rutger Goudriaan in leeftijd. Daarachter zijn het allemaal jonkies, dus er is een prima bouwwerk voor de toekomst. Deze groep zit nog niet aan de top. In dat opzicht was langer werken hier geen straf geweest.”

Wanneer kwam je rond met Be Fair, jouw nieuwe club? En wat is jouw overtuiging naar die club toe?

,,Er hadden zich diverse trainers bij deze club aangemeld. Dat gaat tegenwoordig zo. Het aanbod is erg groot, maar de vraag aanmerkelijk minder. Het trainersgilde is net een bijenkorf wat dat betreft. Ik zat bij de drie trainers die op gesprek konden komen. Na het tweede gesprek was het rond. Be Fair is voor mij redelijk bekend. We speelden er vorig seizoen tegen en de trainer ken ik ook goed. Ik weet waar de zwakke plekken liggen en dat heb ik ook aangegeven. We kwamen er snel uit en ik kom eigenlijk in een gespreid bedje. Be Fair pas bij mij omdat de manier waarop ik daar wil werken ook mogelijk is. Dat spreekt me aan.”
Ik woon in Wateringen en de afstand naar Waddinxveen is niet heel groot. Dichterbij dan Lisserbroek nu, maar dat zegt me verder niets.”

Voor Kagia was je ook al lange tijd werkzaam als trainer. Was Kagia tot nu toe wel jouw leukste periode als trainer?

,,Bij Wippolder en Maasdijk heb ik ook gewerkt als hoofdtrainer. Kagia heeft wel de beste ploeg, ja. En ze zitten zeker niet aan het plafond. Kagia was absoluut een fijne club om bij te werken, maar het mooiste moet nog komen als het goed is.”

Daarmee bedoel je dat er nog een prijs gepakt moet worden?

,,Voor minder doe ik het niet. Vorig seizoen hebben we de nacompetitie gehaald, maar daarin werden we kansloos gelaten tegen CION. We waren compleet, dus er was geen enkel excuus voor het feit dat we geen poot aan de grond kregen. Nu wil ik ook na de reguliere competitie voetballen. Dat hebben we nu in eigen hand en ik denk dat we verder zijn dan vorig seizoen.
We hebben veel pech gekend met blessures. Daardoor was onze start niet groots en hebben we onszelf op grote achterstand gezet. Ik geloof er zonder meer in dat als we met een fitte groep hadden kunnen werken dat we dan veel dichterbij de huidige koploper hadden gestaan. Ik was niet onder de indruk van Argon, hoewel je dat lastig enkel kunt beoordelen op je eigen onderlinge wedstrijd. Als trainer wil ik altijd om de prijzen spelen.”

Eerder liet je je al uit over deze klasse en West I. Geen succes dus wat jou betreft?

,,Wat de club straks wil, is mijn business niet meer. Ik vind het in elk geval geen boeiende klasse. Veel liever had ik met Kagia in West 2 gespeeld. Okay, bij LSVV’70 bijvoorbeeld is het ook niet druk, maar dat is een leukere ploeg om tegen te spelen. Daar wordt wel eens lacherig over gedaan, maar er mankeerde weinig aan de kikkerpolder. Hun thuishaven tegenwoordig. En daar zit ook absoluut voetbal in en qua benadering is dat een unieke vereniging.”

Wat is jouw gevoel als het onverhoopt mocht eindigen zonder prijs?

,,We hadden hoge verwachtingen en daarom waren de eerste drie maanden niet bepaald prettig te noemen. Daarna is het gaan lopen en we zien nu waartoe we in staat zijn. Zestien uit zes lijkt er meer op. Ik heb er vertrouwen in, maar we zullen het wel zelf moeten afdwingen. Als we niest pakken, zou dat voor mij teleurstellend zijn. Ik kijk dan vanzelfsprekend ook zelf in de spiegel. Misschien heb ik teveel vastgehouden aan een speelwijze. Je hoopt dat je met andere poppetjes hetzelfde kunt bereiken, maar die vlieger is niet altijd opgegaan. Het seizoen biedt in elk geval weer perspectief en het spreekt voor zich dat ik met succes op zak wil vertrekken.”

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten