donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia na rust ruim langs Koninklijke HFC

Kagia na rust ruim langs Koninklijke HFC

-

ts-kagia2Kagia acteert dit seizoen in de derde klasse B van West I, nadat het de voorbije seizoenen in West II actief was. Driemaal op rij werd de nacompetitie behaald door de oranjehemden, maar telkens werd er vlak voor de finish gestruikeld. De ploeg van trainer Ramon Hageraats, bezig aan zijn laatste seizoen in Lisserbroek, heeft dit seizoen weer een periode te pakken, maar is daarentegen nog steeds niet helemaal zeker van lijfsbehoud.

De wedstrijd tegen de Koninklijke HFC, dat zelf voor haar laatste kansen vocht om directe degradatie te ontlopen, zou de oranjehemden wat lucht moeten geven.
Kagia startte gretig aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jelle Boot. De stand die nu al na tien minuten bereikt was, stond bij de heenwedstrijd na negentig minuten op het scorebord, in het voordeel van de Kagianen. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van deze voorsprong. De eerste de beste kans voor de Koninklijke HFC was namelijk meteen raak.

Woubrgge Kagia 20 10 11 140Kagia kon weer van voor af aan beginnen, maar dat deerde de mannen van Hageraats niet. Middels Kevin Robelus kwam de 2-1 op het scorebord. De bezoekers waren echter van plan hun huid duur te verkopen en kwamen andermaal terug in de wedstrijd: 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was de wedstrijd binnen een tijdsbestek van zeven minuten beslist. Eerst was het Rutger Goudriaan die een penalty wist te verzilveren en even later maakten Boot en Robelus hun tweede van de middag. De Koninklijke HFC gaf zich nu definitief gewonnen en zal volgend jaar weer in de vierde klasse acteren. Het slotakkoord was voor Robelus, die zich met zijn derde van de wedstrijd tot man of the match kroonde.

Kagia-doelman Sander van der Niet was content met de belangrijke overwinning: ,,Een zeer belangrijke zege voor ons om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen aan de onderkant. De eerste helft waren we wat slordig en leden we een aantal keer stom balverlies. De tweede helft tapten we uit een ander vaatje en stonden we al snel op een comfortabele voorsprong. We krijgen Voorland nog en het al gedegradeerde Vlug en Vaardig. Ik verwacht dat wij gewoon in de middenmoot zullen eindigen.”

Van der Niet maakt zich dan ook al op voor de nacompetitie om een plek in de tweede klasse en is positief gestemd: ,,Het is ons nu al een aantal keer net niet gelukt, maar ik denk dat we zeker niet kansloos zijn. We hebben gewoon een goede ploeg en zullen er alles aan doen om dat stapje omhoog te maken. Daarnaast blijft onze selectie intact en ben ik erg benieuwd naar de nieuwe hoofdtrainer.  Jerry Ubink komt namelijk over van Quick Boys en volgt Ramon Hageraats op, die naar Be Fair vertrekt.”

Kagia heeft nu de laatste drie duels gewonnen en heeft momenteel de negende plaats in handen. Drie ploegen hijgen nadrukkelijk in de nek: SCW, VVC en Roda’23. Het trio heeft een punt minder. RKAVIC staat een stekje boven Kagia en heeft een punt meer.