HomeTweede klasseKagiaKagia stunt op bezoek bij Valken ‘68

Kagia stunt op bezoek bij Valken ‘68

-

derby days streek(Zaterdag, 2C)- De laatste wedstrijd voor de winterstop was voor beide ploegen een uiterst belangrijke. Bij Valken ’68 draait de motor de laatste weken niet op volle toeren en de ploeg van trainer Andries Wendt moest winnen van laagvlieger Kagia om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Nieuwkomer Kagia was tot aan deze wedstrijd terug te vinden op de laatste plaats. De ploeg uit Lisserbroek moest vooral in het begin van de competitie wennen aan het niveau, maar in de laatste fase voor de break begint het steeds beter te lopen.

In de eerste helft kreeg de thuisploeg de meeste kansen. Door het moeilijk bespeelbare hoofdveld hanteerde Valken ’68 veelal de lange bal. Kagia was de eerste twintig minuten niet bij de les en mocht blij zijn dat het de eerste storm van de thuisploeg had overleefd. In het vervolg van de eerste helft kwamen de mannen van Kagia-trainer Jerry Ubink steeds beter in de wedstrijd. De wedstrijd was nu veel meer in evenwicht, maar na slordig balverlies op het middenveld, was het Sven Boonstoppel die de thuisploeg kort voor rust aan de leiding bracht.

De tweede helft leken er twee totaal andere teams op het veld te staan. Kagia speelde met veel meer lef en kroop uit haar schulp, terwijl de thuisploeg dacht op halve kracht de eindstreep te kunnen halen. Deze gedachte werd Valken ’68 fataal. Vlak na rust was het Niels Ganzevles die beide ploegen weer in evenwicht bracht. Even later was het opnieuw spits Ganzevles, die op aangeven van Niels Feeleüs zijn tweede van de middag aantekende. Een kwartier voor tijd zorgde topschutter Rutger Goudriaan fraai voor het slotakkoord: 1-3.

Doelpuntenmaker Sven Boonstoppel van Valken ’68 was uiterst teleurgesteld over de einduitslag: ,,De eerste helft hebben wij vijf à zes open kansen gehad, maar scoorden we er maar één. We hielden Kagia daarmee in de wedstrijd en in de tweede helft kregen we daar de rekening voor gepresenteerd. Wij hebben uiteindelijk twee keer zoveel kansen gehad, maar zij waren simpelweg een stuk effectiever. We hebben er in de tweede helft veel te makkelijk over gedacht en dat moeten we onszelf verwijten. Daarnaast moet ik wel zeggen dat we vandaag tegen twaalf man speelden (de thuisploeg zag vijf keer geel, red.), want de scheidsrechter was duidelijk niet op onze hand.”

Kagia pasfoto N Ganzevlees 2012 8Man of the match Niels Ganzevles (foto) van Kagia was vanzelfsprekend zeer content met de behaalde drie punten: ,,We hebben vandaag drie heel belangrijke punten gepakt. In de beginfase was het nog even zoeken, maar gedurende de eerste helft zorgden we er steeds beter voor dat hun laatste man niet meer zo goed met lange ballen kon strooien. Die 1-0 was wel even een klap, maar na een donderspeech van onze trainer hebben we ons goed herpakt. Natuurlijk is het een teamprestatie, maar ik ben ook blij dat ik zelf weer eens twee doelpunten heb gemaakt.”

Ook over de tweede seizoenshelft is Ganzevles positief gestemd: ,,Bij ons is het belangrijk dat we vertrouwen hebben in eigen kunnen. We kunnen goed voetballen, maar moeten ons wel honderd procent inzetten en geloven in een goed resultaat. Ik ben ervan overtuigd dat het nog mogelijk is ons veilig te spelen. Of dat nou rechtstreeks is of via de nacompetitie, maakt me niet uit.”

Valken’68-speler Boonstoppel kijkt eveneens uit naar het vervolg van de competitie: ,,Na de eerste vijf wedstrijden stonden we bovenaan, maar nu loopt het even niet. Dat is een combinatie van pech en het missen van een aantal belangrijke spelers als Jeroen Haasnoot en Ronald Kuijt. We missen misschien wel een echte killer, maar toch moeten we nog wel een aantal plaatsen kunnen stijgen. Na de winterstop moeten we weer aan een vast team bouwen en dan moet een plaatsje bij de eerste vijf zeker kunnen lukken.”

Oefenmeester Ubink had eerder al aangegeven kansen te ruiken tegen het momenteel kwetsbare Valken. ,,Dat heeft ook te maken met het feit dat wij wat anders zijn gaan spelen. Meer van ons eigen hok af. We proberen meer te voetballen op de helft van de tegenstander. Deze spelopvatting neemt wel meer risico’s met zich mee, maar we gaan er steeds beter mee om. In dit duel kwamen we helaas wel stroef op gang en dat had invloed kunnen hebben voor de einduitslag. Nu kwamen we gelukkig pas vlak voor rust op 1-0 achter en daardoor waren er nog voldoende mogelijkheden om het gaatje te dichten. Daarnaast hebben we zelf ook voor rust al wat mogelijkheden gehad. Het mag duidelijk zijn dat wij het na rust beter hebben gedaan dan Valken en op basis daarvan is dit een verdiende overwinning. Bovenal op een zeer belangrijk moment. Dit had de groep nodig. We staan er weer redelijk bij en dat geeft veel fiducie voor na de winterstop.”

De opstellingen:

Valken’68: Van der Nagel, De Ridder, Noort, Heemskerk, Varkevisser, Van Bommel, Van der Bent, Van Klaveren (De Koning), De Mooij, Driebergen, Boonstoppel (R. Kuijt).

Kagia: S.Goudriaan, P.Timmermans, Scholte, Van der Zwet, Suymer (Feeleüs), Van der Lans, R. Goudriaan, Clemens, Ganzevles, Nijenhuis (Van der Kamp), Van der Knaap (J.Timmermans).