HomeVijfde klasseLSVV'70Alen Stjepanovic: ,,We moeten wennen aan het voetbal in de vierde klasse"

Alen Stjepanovic: ,,We moeten wennen aan het voetbal in de vierde klasse”

-

artikel image LSVV 1Zaterdag, 4A)- LSVV’70 komt dit seizoen uit in de vierde klasse. Het vorige seizoen was niet zo succesvol en na jaren in de derde klasse te hebben geacteerd, moest een stapje terug worden gedaan. De start van de competitie was niet goed voor de studenten. In drie wedstrijden behaalde de ploeg van trainer Wim Mugge slechts drie punten. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Wassenaar moest een tweede overwinning toch wel mogelijk zijn.

De spelers die door Mugge het veld in waren gestuurd, leken zich lelijk te vergissen in de tegenstander. De eerste helft deed dan ook pijn aan de ogen. De studenten wisten amper een kans te creëren, de duels werden veel te slap ingegaan en het enige positieve was een licht veldoverwicht voor de manschappen van veldheer Mugge. Tot overmaat van ramp wist Wassenaar uit één van de spaarzame counters ook nog eens op voorsprong te komen.

Tijdens de rust hadden de studenten geen tijd om rustig een kopje thee te nuttigen. Het was namelijk trainer Mugge die alle aandacht opeiste. De spelers werden getrakteerd op een donderspeech en er vielen harde woorden. Mugge vond het nu wel eens tijd om de spelers met de neus op de feiten te drukken en was benieuwd of dit in de tweede helft het gewenste effect zou opleveren.

De tweede helft was voetballend niet veel beter dan de eerste, maar de thuisploeg won nu wel veel meer duels en er werd keihard gewerkt. Sander Mulder zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Hij tekende zowel de 1-1 als 2-1 aan. Even later wist Alphert Christina LSVV’70 in veilige haven te schieten, waardoor de tweede overwinning van het seizoen een feit was.

LSVV-speler Alen Stjepanovic was kritisch: ,,De eerste helft was heel slecht, maar dan ook echt heel slecht. We dachten er gewoon veel te gemakkelijk over en hadden verwacht Wassenaar wel even op te rollen. De tweede helft hebben we wel veerkracht getoond, al speelden we toen ook nog niet helemaal zoals gewenst.”

Ook merkt Stjepanovic een duidelijk verschil tussen de derde en vierde klasse: ,,In de vierde klasse wordt door veel ploegen de lange bal gehanteerd. Er zit weinig voetbal in en in tegenstelling tot vorig seizoen, zijn wij nu vaak de ploeg die het spel moet maken. Daar hebben we gewoon moeite mee en het is helemaal lastig om door een ploeg heen te breken dat een 1-0 voorsprong verdedigt. Maar we moeten leren ermee om te gaan, want we hebben er nu eenmaal mee te maken.”

Mugge: ,,In de rust heb ik het vriendelijke verzoek gedaan om elkaar eens aan te kijken. Het was beschamend en het liep alweer van geen kant. We hebben heel veel moeite in deze klasse, zelfs met ook hele matige tegenstanders. Wassenaar is echt drie keer niks, met alle respect. Misschien zijn we helemaal niet zo goed als we zelf denken. Ik hoop dat ik er naast zit, maar tot nu toe mag ik die conclusie best wel trekken.”