vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Gelukkig speelt LSVV'70 ook wel eens thuis

Gelukkig speelt LSVV’70 ook wel eens thuis

-

ts-lsvv70LSVV’70 verloor het sleutelduel bij Loosduinen (1-0). Door de nederlaag moet de ploeg van Wim Mugge nog vol aan de bak om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het enige doelpunt viel vlak voor tijd te noteren.

Het elftal van Wim Mugge had voorafgaand aan het duel een voorsprong van zes punten op de nummer dertien en kon dus afstand nemen van de posities die aan het einde van de rit een reis betekenen naar de vierde klasse. De nummers elf en twaalf moeten het vege lijf zien te redden via de nacompetitie en Mugge gaf al eerder aan dat er waarschijnlijk niet meer in zit. Na de nederlaag is de situatie er niet rooskleuriger op geworden. De langstzittende trainer uit de regio had nog wel mogelijkheden gezien om de winst te pakken.

,,De eerste helft was best goed van onze kant. Stijn Kalsbeek ging twee keer alleen op de keeper af, dus dan mag je best stellen dat we in de gelegenheid zijn geweest om een doelpunt te maken. Ik was niet ontevreden en in de rust heb ik de mannen ook voorgehouden dat er iets te halen viel. Helaas pakte het anders uit.”

Na afloop was Mugge al met al alsnog teleurgesteld en is de voorsprong op Loosduinen nog maar drie punten. ,,We werden na rust achteruit gedrongen en dan weet je dat een gelijkspel misschien het maximaal haalbare is. Daar leek het ook op uit te draaien, maar vanuit een onoverzichtelijke situatie kreeg een speler van hen de bal plots voor de voeten en hij bedacht zich niet. De resterende minuten waren voor ons niet voldoende om er alsnog met een punt vandoor te gaan. Ik kan me helaas niet aan de indruk onttrekken dat wij er in het laatste kwartier doorheen zaten. Op Alphert Christina na waren we compleet, dus tja…het is niet om vrolijk van te worden.”

Op de website van LSVV’70 werd ondertussen op ludieke wijze geschreven over het afgelopen weekend. De moeite waard voor een kijkje. Hieronder een item, waaruit blijkt dat LSVV nog wel het geloof heeft in een happy end:

LSVV sep 2011 6Dat LSVV’70 met een uitcomplex te maken heeft, is inmiddels wel duidelijk. Alleen bij Polanen werd dit seizoen gewonnen, alle overige duels gingen kansloos verloren. Van de optimisten onder ons is er dus nog hoop als we naar het resterende programma kijken. Van de negen speelronden, die nog zijn te gaan, speelt LSVV”70 er nog liefst zes op de eigen vertrouwde Kikkerpolder. Er resteren alleen nog uit uitduels met VCS, Leiden en SEV. Volgende week wacht het thuisduel met Houtwijk.

De oplettende lezer zal het opvallen dat de verhouding eigenlijk vijf (thuis) en vier (uit) is, maar het uitduel met Lugdunum wordt als een thuisduel beschouwd. Niet zo gek ook, want beide clubs maken gebruik van hetzelfde veld aan de Oegstgeesterweg.

Note red: Het elkaar succes wensen en de hoop uitspreken op een goed resultaat was er nog wel bij, maar uiteindelijk keerde LSVV wederom terug zonder punten, dit keer na een bezoek aan Loosduinen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read