woensdag, april 24, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Iets van licht aan het einde van de tunnel bij LSVV’70

Iets van licht aan het einde van de tunnel bij LSVV’70

-

ts-lsvv70LSVV’70 verloor uiteindelijk van Haagse Hout (3-2), maar kwam voor rust nog in de buurt van een stunt. De Leidse studentenploeg verloor van GDA een week terug en had een overwinning nodig met een verschil van zes doelpunten om derdeklasser te blijven. Toch zat het er even in voor de mannen van Wim Mugge.

 ,,We kregen na de 0-1 zat kansen op meer en wanneer het 0-3 zou zijn geworden, had de tegenstander het laten lopen om GDA een hak te zetten. GDA was zwaar vertegenwoordigd en deed er alles aan om ons te steunen zodat zij winnaar zouden worden van dit poulesysteem. Dat had wat kwaad bloed gezet bij Haagse Hout en daarom had het zo kunnen zijn dat wanneer Haagse Hout het zelf niet meer had kunnen redden, ons een grote zege gegund was. Dan was GDA het kind van de rekening geworden. Zo ver kwam het helaas niet. We speelden goed, maar we verzuimden weer eens om doelpunten te maken. Stel je toch voor dat we wat doeltreffender zouden zijn geweest”, droomde Mugge enigszins weg.

Voor de Leidse ploeg scoorden middenvelders Geert Jan Jonk en Alen Stjepanovic. In de slotfase zag Boris Cammelbeeck de rode kaart en werd LSVV veroordeeld tot uitkomen in de vierde klasse. Onderweg hadden de gasten een voorsprong gehad van 0-1 en 1-2. ,,En in die fases troffen we paal en lat en stonden zij op breken. Maar goed, we zijn al met al veel te wisselvallig geweest dit seizoen en er moet lering worden getrokken uit de gebeurtenissen van dit seizoen. Als er niet of nauwelijks getraind wordt dan gaat het een keer fout en dat hebben we nu kunnen zien.”

Toch gloorde er ook weer wat hoop bij de langstzittende oefenmeester uit West- Europa. ,,Er lijken wat jongens bij te komen en dat zijn absoluut versterkingen. Voorts is de club aan alle kanten bezig om weer meer studenten aan te trekken en dan kunnen we weer vooruit. Dat is hard nodig, want anders gaat het alleen nog maar verder achteruit. Nee hoor, je hoort mij niet roepen dat we zomaar weer terugkomen met enkele versterkingen, maar met aanwas kunnen we in elk geval weer eens meer gaan winnen en hopelijk scoren. Dat laatste heeft er flink aan ontbroken dit seizoen. Ik hoor al met al positieve geluiden, maar ik juich niet te vroeg. In principe ga ik door, want het blijft mijn cluppie. Als die jongens die nu al mee trainden niet komen, hebben we een probleem.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read