Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Alle remmen los bij Lugdunum

Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

artikel image lugdunumMet tien wedstrijden en vijf punten stond Lugdunum er en tijdje terug belabberd voor, zeker omdat de toenmalige trainer bij het vertrek van het seizoen had aangegeven dat zijn ploeg mee zou kunnen spelen voor de titel. Die gedachte kon de prullenbak in en onder Kluivers werd een streep getrokken. Ondertussen zijn de kikkers zes duels verder en zijn er achttien punten (!!) toegevoegd aan het totaal.

Dit keer werd Westlandia kansloos gelaten, hoewel de score dat niet geheel aangeeft (4-2). Eerder dit seizoen werd Lugdunum door dezelfde tegenstander op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Door de zege is Lugdunum koploper in de strijd om de tweede periodetitel. Pas in april kan het karwei worden geklaard.

Spits Ozan Demirbas vond dat zijn ploeg mild was geweest voor de tegenstander. ,,In de eerste helft kwamen we nog wel tweemaal achter, maar door karakter te tonen hebben we het duel geleidelijk naar ons toegetrokken. Eerlijk gezegd was het mogelijk geweest om veel grotere uitslag neer te zetten.”

Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Demirbas wist wel waar het verschil in zat ten opzichte van de vorige ontmoeting. ,,Zij spelen thuis op kunstgras en daardoor halen ze op eigen bodem veruit de meeste punten. Op gewoon gras zie je hoeveel moeite ze hebben om te voetballen. Daarbij komt dat wij ondertussen heel veel vertrouwen hebben opgebouwd. Dat zag je nu ook weer terug. Vooral in de tweede helft was het enkel Lugdunum dat nog voetbalde. De vorm en het vertrouwen maken ons nu de te kloppen ploeg. Als we zo doorgaan, zie ik ons nog in de top vier eindigen. Maar naar de reguliere stand kijken wij minder dan naar de tweede periode. Die hebben we nu voor het grijpen en dat gaan we niet meer weggeven.”

Lugdunum leiden sep 2011 6Demirbas blikt liever niet terug, maar neemt het woord ‘doodzonde’ in zijn mond als het gaat om de uiterst moeizame start. En dat terwijl Lugdunum in de voorbereiding ook al indruk maakte. ,,Tja, zo sta je onderaan en nu praten we over een periodetitel en de kans op promotie. Het kan dus verkeren. Als we deze flow vast kunnen houden, kan het seizoen nog fraai eindigen.”

Voor Lugdunum scoorde Peter du Prie de gelijkmaker na de 0-1 van Westlandia. De 1-2 werd weggewerkt door een intikker van Sergio Vrede (op foto). De groenwitten kwamen voor het eerst aan de leiding via Bilal Karasahin en weer Vrede zorgde op fraaie wijze voor de eindstand. Van net buiten de ‘16’ schoot hij de bal met links in het Westlandse kruis.

Het rijtje met overwinningen is ondertussen indrukwekkend voor de ploeg van Hennie de Klerk en als volgt: Loosduinen 0-4 (19/11), VCS 2-9 (10/12), Houtwijk 1-0 (14/01), Monster 1-2 (21/01), KMD 5-1 (28/01) en Westlandia 4-2 (25/02).

Koploper Naaldwijk is gewaarschuwd, want de volgende tegenstander. Eerder werd het 3-2 voor de huidige nummer 1. Maar toen was alles anders bij Lugdunum.

REM artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten