donderdag, maart 28, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumHalvemaan (Lugdunum): ,,De eerste helft speelden we zonder instelling’’

Halvemaan (Lugdunum): ,,De eerste helft speelden we zonder instelling’’

-

artikel image lugdunumMet het binnenhalen van de periodetitel tijdens het paasweekend deed Lugdunum heel goede zaken. Afgelopen weekend stond er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma: de Leidenaren konden zich zo goed als ‘veilig’ spelen indien het zou winnen op bezoek bij Duindorp, maar de ploeg van Hennie de Klerk faalde voor de zoveelste keer dit seizoen in een tijdsbestek van 45 minuten. Lugdunum-speler Michael Halvemaan vond dat Lugdunum – ondanks een lekker zonnetje – figuurlijk werd ondergesneeuwd in de eerste helft.

De middenvelder vond het onbegrijpelijk dat de ploeg werd afgebluft door misschien wel een beetje Haagse bluf. ,,We speelden zonder instelling en we kregen eigenlijk vrij ongelukkig twee goals tegen in de eerste helft. Eerst uit een pingel en later door een eigen doelpunt, nadat een verdediger (op archieffoto) de bal verkeerd terugkopte (Nino Poulina, red.). Dat was eigenlijk wel tekenend voor hoe het er bij ons aan toe ging. Wij hebben geluk dat de concurrentie afgelopen weekend verloor, want anders hadden we een probleem gehad. We konden ons veilig spelen, maar dat hebben we nagelaten.”

Lugdunum leiden sep 2011 2Zonder de geblesseerde en altijd waardevolle Peter du Prie, die uitviel in de wedstrijd tegen VV Leiden, en de eveneens geblesseerde Murat Bayrak, die afgelopen donderdag op de training uitviel met verrekte enkelbanden, konden de bezoekers tijdens de eerste helft geen vuist maken tegen Duindorp. Na rust was het ineens de omgekeerde wereld. Lugdunum kreeg vier à vijf heel goede kansen, maar die werden door de Haagse doelman keer op keer op knappe wijze gepareerd. Poulina, Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas hadden de spanning terug kunnen brengen, maar zover kwam het dus niet.

Halvemaan: ,,We wisten in de rust dat het allemaal een stuk beter moest. Achterin gingen we maar één op één staan om toch nog wat te forceren en dat pakte goed uit. We hebben het met z’n allen goed opgepakt en ik vind dat we daar ook complimenten voor moeten krijgen.”

Op de vraag of er nog een feestje is gevierd na het behalen van de periodetitel, antwoordt Halvemaan: ,,Jazeker, het was een heerlijk gevoel. Dat moeten we absoluut doorzetten. Jammer dat we verloren van Duindorp, maar we moeten proberen ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Dan pas kunnen we denken aan die nacompetitie voor eventuele promotie. Afgelopen zaterdag hebben we het allemaal flink gevierd. We zijn met de selectie naar de Stadsgehoorzaal geweest en we zijn daarvoor met een aantal supporters wat gaan drinken, omdat zij ons zijn blijven steunen tijdens dit hectische seizoen.”

Aankomend weekend komt Loosduinen op bezoek. Is Lugdunum er klaar voor? Halvemaan: ,,Er bestaat geen twijfel over dat we drie punten gaan pakken. Ik moet trouwens nog wel even een compliment maken aan de invallers uit de A-jeugd, die dit weekend meespeelden. Ze hebben allebei één helft meegespeeld op de plaats van Peter du Prie en ze konden prima meekomen. Belangrijke spelers (Jopie Oomen en Soepan, red.) voor de toekomst van Lugdunum!”

Trainer Hennie de Klerk baalde aan alle kanten van de eerste helft. ,,Vorige week hebben we ons professioneel en zakelijk opgesteld, maar daar was dit keer niets van terug te zien. Mike heeft gelijk als hij zegt dat de instelling niet deugde. Voor mij is dat onbegrijpelijk. Gelukkig hebben we ons herpakt na de rust en wanneer de 2-1 zou zijn gevallen, had er absoluut meer in gezeten. Naast onze aanvallers kreeg ook Soepan als invaller twee kansen. Jammer, dat we onszelf niet hebben beloond met de wederopstanding. Nu moeten we het karwei in de komende weken klaren, want anders is die prijs van vorige week waardeloos.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read