HomeLugdunumInterviews LugdunumJordi Roeleveld: ,,Het kon eerder 3-0 worden dan 1-1’’

Jordi Roeleveld: ,,Het kon eerder 3-0 worden dan 1-1’’

-

artikel image lugdunum 2(Zaterdag, 3A)- Lugdunum boekte afgelopen zaterdag op een moeizame wijze de eerste uitzege van het seizoen door laagvlieger Haagse Hout met 0-1 te verslaan. De drie punten kwamen, zo stelde nieuweling Jordi Roeleveld, op geen enkel moment in gevaar en de overwinning was meer dan welkom, aangezien de ploeg van Hennie de Klerk al sinds de openingsronde niet meer zegevierde.

Voor Roeleveld, die deze zomer van GDA overkwam, was het resultaat wel een opluchting. ,,Het was alweer een aantal wedstrijden geleden dat we hadden gewonnen. Om afstand te nemen van de onderste plaatsen, moesten we winnen van Haagse Hout. En dat hebben we gelukkig gedaan. Nu kunnen we alleen maar omhoog kijken. Toch had ik stiekem wel wat meer verwacht van deze wedstrijd. De eindstand had misschien wat ruimer mogen zijn, maar een gelijkspel hing nooit in de lucht. Het kon eerder 3-0 worden dan 1-1.’’

De bezoekers hadden de eerste helft moeite om kansen te creëren. Het team uit de hofstad kon daar evenmin wat tegenover stellen. ,,Zij leunden heel erg naar achteren en speelden duidelijk op de counter. Ze waren wel fel en erg gemotiveerd. Dat was hun gevaar. Daar moesten we voor oppassen. We hebben weliswaar maar weinig kansen gehad, maar we waren wel de meest voetballende ploeg.’’

Na rust gingen de groenwitten meer drukken. Dat leidde halverwege de tweede helft tot de voorsprong. Via Roeleveld en Selier kwam de bal terecht voor de voeten van Martijn van Leeuwen, die op rechts zijn man uitkapte en het leerwerk met zijn linkerbeen in de lange hoek schoot. ,,Daarna lag er meer ruimte, want zij kwamen wat meer tevoorschijn. Via steekpasses waren we in de tweede helft nog tot twee maal toe dichtbij een doelpunt, maar Ozan miste (net naast en net over, red.).’’

,,Het was uiteindelijk een mooie wedstrijd. En de drie punten zijn meer dan verdiend. Tot dusver waren we ieder duel de betere ploeg, behalve in de wedstrijd tegen Floreant. We werden toen eigenlijk constant in de counter geklopt. Daar hebben we de afgelopen weken aan gewerkt. Dat gaat prima, moet ik zeggen. Ook proberen we niet al in de eerste helft op achterstand te komen, zoals al meerdere keren is voorgekomen dit seizoen. De trainingsinzet is daarnaast ook vele malen beter. Er wordt nu op 130% getraind in plaats van op 100%.’’

Ook rechtervleugelverdediger Sergio Edmundo Vrede was blij met de zege en sprak van opluchting dat zijn ploeg dit keer niet achter de feiten aanliep, tot dusverre meer regelmaat dan uitzondering. ,,We hebben ook continue meer balbezit gehad, ik schat in zeventig om dertig procent. De nul is ook eens vastgehouden en dat was voor de verdediging en de keeper broodnodig. Het moet absoluut nog wel beter en ik geloof ook van alle kanten in dat we daar toe in staat zijn. Anderzijds, vorig seizoen was onze start veel dramatischer en nu hebben we veel meer ploegen onder ons. Als we deze lijn doortrekken, komen we al snel uit in de subtop.”

Volgende week volgt er een inhaalprogramma van de duels die zes oktober werden afgelast. Daarbij staat Oegstgeest op het programma voor Lugdunum. Het elftal van Rob van den Wijngaard zag afgelopen weekend ook de wedstrijd tegen Ariston ’80 niet doorgaan als gevolg van het slechte weer.