HomeLugdunumInterviews LugdunumOzan Demirbas: ,,Doodzonde als we het tegen deze ploeg niet redden"

Ozan Demirbas: ,,Doodzonde als we het tegen deze ploeg niet redden”

-

Na zestig minuten voetbal op het veld van RAS in Den Haag leek er voor Lugdunum geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog, na zestig minuten voetbal was er ook daadwerkelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Leidenaren. Maar door persoonlijke fouten moet Lugdunum zaterdag vol aan de bak om nog kans te maken op promotie naar de tweede klasse.

voetbal-leiden-0111Een voorsprong van 0-3 werd door het team van trainer Hennie de Klerk vakkundig om zeep geholpen. Na negentig minuten voetbal gaf het scorebord de harde realiteit weer: 4-3. De spits van Lugdunum en topscorer van deze regio Ozan Demirbas wist twee dagen na het duel nog niet precies hoe dit heeft kunnen gebeuren: ,,Echt ongelooflijk. We begonnen heel goed en we dachten: is dit nou een tweedeklasser? Wij zijn veel beter. Misschien ging het daarom fout, we bleven naar voren voetballen en hadden misschien wel wat meer op de verdediging moeten gaan leunen.”

De wedstrijd omschreef Demirbas als volgt: ,,We begonnen zoals gezegd erg sterk. We kwamen op 0-1 door een knap doelpunt van Martijn van Leeuwen en zij stelden daar niets tegenover. Ze hadden echt helemaal niets in te brengen tegen ons. We kregen meer kansen en ikzelf maakte de 0-2. Daarna kregen zij een strafschop, maar die schoten ze over. In de rust hadden we dus veel vertrouwen in een goed resultaat en realiseerden we ons dat we na afloop van deze wedstrijd al met één been in de volgende ronde zouden kunnen staan. Zeker nadat we na rust gewoon doorgingen met waar we gebleven waren en Bilal Karasahin fraai de 0-3 binnenschoot.”

En toen ging het fout. Volgens Demirbas heeft het er alle schijn van dat er wat gemakzucht in de ploeg sloop: ,,We hadden kansen op meer. Het leek wel alsof we dachten dat we dit wel even zouden doen. De linies kwamen te ver uit elkaar te liggen, maar vooralsnog maakten zij ons eigenlijk weinig. Toen zij uit een corner de 1-3 maakten, hadden wij nog steeds het gevoel dat er niets aan de hand was. We kregen nog een honderd procent kans, maar scoorden niet terwijl zij uit de tegenaanval dat wel deden. Daarna kregen we dus nog meer doelpunten tegen, allemaal door persoonlijke fouten.”

De Leidenaren gaan aanstaande zaterdag echter met vol vertrouwen het duel in. ,,Het moet goed komen”, stelt Demirbas. ,,Qua veldspel waren wij zoveel beter. We moeten gewoon meer wilskracht tonen en het wat slimmer uitspelen. Daarnaast moeten we geconcentreerd beginnen en snel proberen te scoren, want zij gaan zichzelf ongetwijfeld ingraven. Ik geef ons zo’n tachtig procent kans om de volgende ronde te halen, het zou echt doodzonde zijn als we het tegen deze ploeg niet zouden redden.”