vrijdag, april 19, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumVan Leeuwen heeft respect voor de volgers van Lugdunum

Van Leeuwen heeft respect voor de volgers van Lugdunum

-

ts-lugdunumMartijn van Leeuwen was afgelopen zaterdag de enige die het net wist te vinden in het duel bij vv Leiden. Iedereen was het er over eens dat het ook nog eens een beauty was, maar voor Van Leeuwen had eigenlijk liever gezien dat Lugdunum de weken daarvoor ook ‘gewoon’ de punten had gepakt.

Dat gebeurde niet, waardoor Lugdunum eigenlijk wel moest winnen om weer lucht te krijgen ten opzichte van de nummers elf en twaalf. En passant haalde Lugdunum de tweede periodetitel op, maar die blijft enkel in het bezit als de ploeg minimaal tiende wordt na alle gespeelde wedstrijden.

,,Het is eigenlijk bizar dat een zo laag geklasseerde club een prijs pakt. Het zegt ook wel iets over het seizoen. Gelukkig kan het nu nog helemaal goed komen, maar we hebben het onnodig zover laten komen. Ik heb diep respect voor de echte Lugdunummers die ons wekelijkse bleven steunen, ook al was het soms niet om aan te zien. Zij verdienen ook beter, temeer omdat wij eerder wel hebben laten zien dat we best wel kunnen ballen. Dat moeten we nu ook in de resterende wedstrijden gaan laten zien en dan zien we wel wie we als opponent krijgen in de nacompetitie. Ik ben in elk geval niet bang voor een huidige tweedeklasser of derdeklasser, die dan tegenover ons staat.”

Van Leeuwen is niet de meest makkelijke en dat weet hij zelf ook wel.

Lugdunum leiden sep 2011 18,,Ik heb aardig wat ervaring opgedaan bij eerder Voorschoten’97, FC Boshuizen, FC Rijnvogels en UVS. Daar heb ik ook diverse promoties meegemaakt en de ervaring uit die tijd wil ik gewoon overbrengen. Ik zeg niet dat ik dat altijd op een juiste manier doe en in dat aspect kijk ik ook naar mezelf. Misschien is het moeilijk voor anderen om iets van mij aan te nemen, wanneer het leeftijdsgenoten zijn. Ik heb echter de beste intenties en zij hebben mij nodig en ik heb de andere spelers nodig. Vorige week hebben we een verhelderend gesprek gevoerd en ik denk dat dit zaterdag ook terug te zien was. Vanaf nu moeten we dezelfde kant opkijken, dan kan het nog leuk worden.”

Wel is Van Leeuwen kritisch op hoe er de voorbije weken is gewerkt.

,,Soms had ik het idee dat men enkel en alleen met vv Leiden bezig was, maar ook voor die tijd viel er nog genoeg te winnen. De scherpte ontbrak en daarmee deden we onszelf tekort. Let wel; ik heb ook sterker gespeeld in de eerste seizoenshelft en heb het na de winterstop vaak veel moeilijker gehad. Soms heb ik het idee dat men er wel vanuit gaat dat ik het verschil kan maken, maar dat lukte mij ook een tijdje niet meer. Door het resultaat tegen vv Leiden hebben we weer een prima kans om onszelf snel veilig te spelen. Zeker tegen VCS en Loosduinen moeten we kunnen winnen en de potten bij Duindorp en Houtwijk zijn lastiger, want daar komt toch met name Haagse bluf om de hoek kijken. Maar laat ik mij vooral niet te veel bezighouden met voorspellingen, want alles heeft te maken met onszelf en niet zo zeer met de tegenstander.”

Van Leeuwen ziet de toekomst op zich wel zitten bij de kikkers, maar denkt zelf wel gebaat te zijn bij versterking.

,,Er komt een talentvolle lichting A-junioren door en daarvan kunnen er zeker een aantal doorgroeien naar het eerste. Nu is de concurrentie heel gering en dat is een nadeel. Een trainer kan niet ingrijpen wanneer er gefaald wordt of niet hard genoeg gewerkt wordt door een speler. We hebben er simpelweg niet zoveel. Dus met die A-junioren worden we zeker beter en wie weet komt er van buitenaf nog wat bij. Ik denk dat de groep grotendeels bij elkaar blijft, dus wat dat betreft geloof ik in een zonnige toekomst voor de club.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read