woensdag, april 24, 2024
HomeDerde klasseLugdunumLugdunum komt een teenlengte te kort

Lugdunum komt een teenlengte te kort

-

ts-lugdunumVorig seizoen werd Lugdunum in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld door Haaglandia. Nu was het SEV, dat de groenwitte kikkerploeg in de laatste ronde elimineerde.
Afgaande op de onderlinge resultaten tussen de ploeg van Hennie de Klerk en college trainer Frank Dobbe, in zowel de reguliere competitie als de nacompetitie, is de promotie van de Leidschendammers verdiend en de kroon op een fantastisch seizoen met voor het eerst het tweedeklassersschap in hun aanstaande 50-jarige jubileumjaar.

Waren de Leidschendammers in de reguliere competitie nog tweemaal met duidelijke cijfers te sterk voor de Leidenaren, in de twee wedstrijden van de nacompetitie waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en was S.E.V. het meest gelukkig.
Na de 1-2 nederlaag in de thuiswedstrijd was de opdracht voor de ploeg van de Klerk duidelijk. Winnen dus.

In aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd was Ozan Demirbas op de dinsdagse trainingsavond ervan overtuigd dat Lugdunum het alsnog gaat redden. ,,Drie keer verliezen in een seizoen van die gasten is al erg genoeg, het gaat geen vierde keer gebeuren.”
Wat het laatste betreft had de spits het gelijk aan zijn zijde. Maar de 1-1 was niet voldoende.

Demirbas, die flirtte met R.C.L. met gewoon weer in de kikkerpolder speelt,  haalde zijn motivatie uit de wedstrijden tegen R.A.S. en de VV Leiden, waar het ook móést gebeuren. ,,Het zal zaterdag om details gaan die zullen beslissend zijn.”

Daar had Gwen Koet ook van doordrongen moeten zijn. De anders zo solide verdediger verspeelde onnodig de bal en bood de rappe S.E.V. speler Nick Rapmund een niet te missen kans, die hij met beide handen aangreep en koeltjes in de tweede minuut de 1-0 binnenschoot.
Door de snelle treffer werd het voor Lugdunum een stuk lastiger, Demirbas had in de negende minuut daar wat aan kunnen veranderen door de gelijkmaker binnen te schieten.
Bilal Karasahin zette de spits met een uitstekende dieptepass alleen voor de doelman, maar Demirbas schoot tegen de goalie op in plaats van het hokvan de gastheren.

De thuisploeg hoefde niet zo nodig en liet het initiatief over aan de gasten. Dat werd de thuisclub in de twintigste minuut bijna fataal. Martijn van Leeuwen kwam een teenlengte te kort na een uitstekende harde, lage voorzet vanaf de rechtervleugel.
Ook de gastheren kregen in de matige eerste helft nog een paar kansen en hadden vijf minuten voor rust op 2-0 moeten komen na een uitstekende aanval over veel schijven.

In de tweede rondgang moest de ploeg van de Klerk meer risico gaan nemen en werd het ook steeds gevaarlijker. Door deze speelwijze kon de ploeg van Dobbe naar hartenlust op de counter spelen en had de laatste linie, waarin A-junior Henk Brand zich moeiteloos staande hield, de nodige moeite met de goed spelende S.E.V. voorwaartsen waarin de rechtspoot Rapmund de absolute uitblinker was.

Brand behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, na een correcte sliding op de doorgebroken spits. De druk op de veste van de S.E.V. goalie werd ondertussen alsmaar groter en Van Leeuwen had geen geluk met een hard ingeschoten bal. De hardwerkende Van Leeuwen was deze middag niet gelukkig met zijn vrije trappen. Nadat Lugdunum halverwege de tweede rondgang nog goed wegkwam, omdat keeper Diego Bieys de bal weg stompte voor de voeten van een S.E.V. speler, kwam de verdiende gelijkmaker, direct gescoord uit een hoekschop van Bilal Karasahin, alsnog op het scorebord.
Enkele minuten daarvoor was Van Leeuwen niet erg gelukkig, nadat hij zijn ingekopte bal gekeerd zag door het houtwerk.

In de laatste tien minuten was het eenrichtingsverkeer, maar het nodige overleg en het beetje geluk ontbrak bij de groenwitten om er alsnog een verlenging uit te persen.

Na het laatste fluitsignaal maakte berusting en realiteit plaats voor teleurstelling bij spelers, technische staf en voorzitter Phil Verstraaten. ,,Vergeet niet dat we van ver gekomen zijn, zeven weken geleden stonden we nog op een degradatie plaats.”
Een uitspraak die nog diverse keren werd gebezigd door spelers van de Leidse club, dat dus volgend seizoen wederom aan te treffen is in de derde klasse.

Opstelling Lugdunum: Bleys, Brandt, Koet, Du Prie, Halvemaan, Vrede, Khalid (Bayrak), Demirbas, Van Leeuwen, Karasahin, Van Bemmel.