vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenFC Rijnland hard onderuit bij koploper MMO

FC Rijnland hard onderuit bij koploper MMO

-

artikel image rijnland 2Met MMO en FC Rijnland stonden er afgelopen zondag twee ploegen tegenover elkaar met vertrouwen. Beide kenden vorige week een flinke opsteker. MMO won op bezoek bij Van Nispen, een directe titelconcurrent. Ook Rijnland won vorige week eindelijk weer eens en er werd gehoopt op een passend vervolg. Maar ondanks een goede eerste helft, gingen ze er met grote cijfers af op bezoek bij koploper MMO: 5-0 verlies.

Het was een eerste helft waarin de bezoekende ploeg uit Leiden de bovenliggende partij was. De overwinning van vorige week had Rijnland duidelijk goed gedaan. Er werd druk gezet, er werd gevoetbald en er werden kansen gecreëerd. Die kansen ging er alleen niet in en dan is het een ongeschreven voetbalwet dat hij aan de andere kant gaat vallen. Zo geschiedde het. Ondanks het overwicht stond MMO 2-0 voor bij rust, dankzij doelpunten van Tom Disseldorp en Albert van der Hoorn.

,,Het zat gewoon niet mee. We hebben de eerste helft heel goede kansen afgedwongen’’, aldus Rijnland-aanvaller Daaf Mink. Dat de 2-0 voorsprong voor MMO daadwerkelijk geflatteerd was, blijkt helemaal uit het commentaar van Jeroen Disseldorp, aanvaller van MMO: ,,Rijnland domineerde in principe in de eerste helft, ze waren veel beter dan wij. Wij begonnen heel slap en Rijnland kreeg vijf honderd procent kansen om te scoren. Zij hebben het probleem dat ze geen scorend vermogen hebben, hun beste spits was ook geblesseerd. Wij maakten de kansen die we kregen wel gelijk.’’

FC Rijnland  8466Alle hoop die Rijnland nog had, werd door Jeroen Disseldorp weggenomen. De 3-0 viel snel na rust en was volgens Mink ook meteen de doodsteek. MMO zou nog uitlopen naar een indrukwekkende eindstand van 5-0. Nummer vier en vijf kwamen op naam van respectievelijk Tom en Jeroen Disseldorp, die beiden hun tweede goal van de middag maakten. Het betekent dat MMO afstevent op de titel in de vierde klasse. Helemaal omdat concurrenten Van Nispen en Stompwijk punten lieten liggen.

Jeroen Disseldorp verklaart het goede seizoen van MMO: ,,De kracht van dit jaar is de breedte van de selectie. Iedereen is vervangbaar. Als er iemand uitvalt, wie dan ook, komen er spelers in die het gemakkelijk oppakken. In voorgaande jaren was dat veel minder. We willen dit met z’n allen ook zo graag! Er is maar één iemand kampioen geworden in de senioren bij ons in de selectie (Chris van Goozen). Iedereen laat op zaterdag z’n biertje staan. Als we zo blijven voetballen worden we kampioen, daar ben ik van overtuigd.’’

Klinkt allemaal mooi, maar MMO begon vandaag erg slecht aan de wedstrijd. ,,Dat is gemakzucht die erin sliep. Spelers dachten denk ik dat we het wel even zouden doen. Dat was echter niet het verhaal. Zij klapten erop en waren veel beter’’, gaf de aanvaller toe. We zullen het maar het geluk van de kampioen noemen. ,,Ja inderdaad, dat is het geluk dat je moet hebben als je kampioen wilt worden en dat hebben we dit jaar. We staan nu vier punten los, dus we kunnen ons zelfs nog een misstap veroorloven. Ook moeten we nog uit naar Stompwijk, maar daar hebben we de afgelopen twee jaar ook al gewonnen.’’

De blijdschap bij MMO staat in schril contrast met de teleurstelling bij FC Rijnland. Vooral voor Mink was het een middag om snel te vergeten. Behalve het slechte resultaat, moest hij ook nog eens voor rust al afhaken met een ogenschijnlijk zware knieblessure. ,,Ik ben voorlopig wel even klaar. Ik schopte samen met een tegenstander tegen de bal, waarna mijn been als het ware doorschoot. Het is nu wachten tot de zwelling weg is en dan een foto laten maken. Waarschijnlijk is het mijn binnenband.’’ In de lappenmand waar hij terecht komt, vindt hij ook collega-aanvaller Maik van Koppen. Een spits die gemist wordt. ,,Maik is met zijn snelheid een jongen waarvan ik denk dat hij zeker hogerop kan.’’ Ook Joeri Steenhoven ontbrak bij Rijnland.

Toch was er vooraf veel vertrouwen en hoop op een goed resultaat. ,,We hadden best een goed gevoel. Meestal doen we het ook prima tegen goede ploegen. Vorige week was goed en kwam er eindelijk eens uit wat we ook in oefenwedstrijden hebben laten zien. Maar het is het verhaal van dit jaar, we krijgen te gemakkelijk goals tegen. Vandaag zat het ook gewoon niet mee voor ons. MMO is een goed team, maar het zat voor hun juist wel allemaal mee. Dat was het verschil, het had anders kunnen lopen. Na die 3-0 was het echt voorbij. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning.‘’

Mink heeft goede hoop op een goed restant van de competitie. ,,We willen het seizoen goed afsluiten en dat kan ook. We weten dat we kunnen voetballen. De eerste helft van de competitie speelden we gewoon heel goed. Vandaag was trouwens ook de eerste keer dit jaar dat we geen goal wisten te maken.’’ Helaas moet Rijnland het zoals gezegd de komende tijd hoogstwaarschijnlijk stellen zonder Mink, die we veel sterkte wensen met zijn blessure.

Volgende week staat voor FC Rijnland de Leidse derby met DoCoS op het programma. Een wedstrijd in de middenmoot waar vooral prestige op het spel staat. MMO gaat naar Oegstgeest, waar het tegen ASC mag proberen de zo vurig uitgesproken kampioensambitie een stapje dichterbij te brengen.

Note red. : Blessureleed bij FC Rijnland op de plaat gezet. Mash is er niets bij..

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read