zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden FC Rijnland kan één helft meekomen met Van Nispen

FC Rijnland kan één helft meekomen met Van Nispen

-

artikel image rijnland 3FC Rijnland bleef na het bezoekje aan Van Nispen weer met lege handen achter. De ploeg speelde voornamelijk de eerste helft onbevangen en goed voetbal, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind: het werd maar liefst 4-1.

,,Dit gebeurt ons wel vaker dit seizoen”, verklaarde Robert Dros na afloop. ,,We beginnen vaak goed aan de wedstrijd en ook vanmiddag kwamen we op voorsprong. We waren zeker niet de mindere van deze titelkandidaat, al vind ik het onterecht dat zij als titelkandidaat worden bestempeld. Ik had wat meer van ze verwacht.  Aan de andere kant heb ik weinig recht van spreken, want we staan gewoon met lege handen.”

Dros concludeerde dat het de ploeg toch wel enigszins aan scorend vermogen ontbreekt. ,,We spelen over het algemeen verzorgd voetbal en hebben ook altijd de intentie om voetballende oplossingen te zoeken. Dat gaat ons vrij aardig af, maar de resultaten zijn simpelweg teleurstellend. We hadden meer van het seizoen verwacht, maar het is nou eenmaal anders gelopen.”

Nadat Jeffrey Smeele de Leidenaren op voorsprong had gezet, was het Van Nispen dat nog voor rust het tij wist te keren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong en die klap kwam FC Rijnland niet meer te boven. De tweede helft was een formaliteit en de twee goals die nog vielen, waren voor de statistieken. Van Nispen blijft met deze 4-1 overwinning meestrijden om de bovenste plaatsen.

Volgens Dros is het voor FC Rijnland nu zaak om nog iets van de resterende wedstrijden te maken. ,,We zullen er alles aan doen om nog zoveel mogelijk punten te halen, ook al staat er verder niets meer op het spel. Wel vind ik het zonde dat je in een wedstrijd als vandaag vier basiskrachten mist. Tevens kijken we bij FC Rijnland al vooruit en doen we er alles aan om volgend seizoen een bredere en sterkere selectie op de been te krijgen. Je ziet nu namelijk dat we twaalf tot dertien goede spelers hebben die het niveau van het eerste elftal aan kunnen. Daarna wordt het toch wat minder allemaal.“

In de vierde klasse A blijft het spannend bovenin. Zowel MMO als Stompwijk wisten ook hun wedstrijd ruim te winnen en het blijft dus afwachten welke ploeg aan het eind van het seizoen feest mag vieren. FC Rijnland had er maar wat graag bij gestaan, maar ook Dros zegt als geen ander te weten dat het gaat om de doelpunten. ,,We spelen misschien wel het beste voetbal van heel de competitie, maar uiteindelijk gaat het om de knikkers . Ik hoop dat we er nog wat punten kunnen bij voetballen de komende weken zodat het wat plezieriger wordt om naar de ranglijst te kijken.”