HomeVoetbalnieuws-leidenJeffrey Smeele (FC Rijnland): ,,Voor de zoveelste keer te weinig gekregen”

Jeffrey Smeele (FC Rijnland): ,,Voor de zoveelste keer te weinig gekregen”

-

ts-rijnland(Zondag, 4A)- Op eigen veld mocht FC Rijnland gaan proberen een goede wedstrijd neer te zetten tegen Bernardus, de nummer vier van de ranglijst. FC Rijnland is slechts op de tiende plaats terug te vinden en dat is voor de ploeg van trainer Ronald Mink ronduit teleurstellend te noemen.

De eerste helft ging FC Rijnland goed van start zoals dit het hele seizoen al bijna het geval is. Vanaf de eerste minuut regende het kansen, maar de bezoekers wisten het eerste kwartier wonder boven wonder zonder kleerscheuren door te komen. In het overige gedeelte van het eerste bedrijf bleef de thuisploeg overduidelijk de bovenliggende partij, maar de bevrijdende openingstreffer wilde maar niet vallen. Meestal valt de goal dan aan de andere kant, maar dit bleef de Leidenaren gelukkig bespaard.

Beide ploegen zochten de kleedkamer op met de brilstand, waarbij de bezoekers, gezien de kansenverhouding, zich het gelukkigst mochten prijzen. FC Rijnland trainer Mink was dan wel niet tevreden over de tussenstand, het spelbeeld stemde hem positief. De wedstrijd kon echter niet zomaar worden hervat. De weergoden besloten zich te gaan roeren en het duel werd in overeenstemming met de betrokkenen op het kunstgrasveld hervat.

In deze tweede helft creëerde de thuisploeg minder kansen. De speelwijze veranderde daarbij ook, want na rust besloot de thuisploeg meer voor de lange bal te kiezen. Er werd nu opportunistisch gespeeld, maar het zat FC Rijnland deze middag niet mee. Zo kwamen de Leidenaren uiteindelijk niet verder dan 0-0 en moest er genoegen worden genomen met een punt.

Jeffrey Smeele baalde na afloop: ,,We hebben vandaag in de eerste helft echt heel goed voetbal laten zien. We hebben enorm veel kansen gecreëerd en ik denk dat dit onze beste helft van het seizoen was. Ook de trainer van Bernardus vond dat wij hen, zeker in de eerste helft, compleet hebben zoek gespeeld. Dat zegt natuurlijk wel iets, maar uiteindelijk moeten we het slechts met een puntje doen.”

Daarnaast stond Smeele vandaag onder de lat bij FC Rijnland: ,,Onze keeper (Marco Vink, red.) is gestopt en ik heb zijn plekje voor de rest van het seizoen ingenomen. Ik heb altijd gekeept in de jeugd bij UVS, maar vervolgens ben ik toch als voetballer verder gegaan. Ik speel nu al een aantal jaar bij FC Rijnland op het middenveld, maar nu draag ik dus weer rugnummer 1. We hebben wel direct de nul gehouden en ik moet daarbij ook een groot compliment geven aan de verdediging.”

Smeele was tot slot uiterst positief over de rest van het seizoen: ,,We moeten allereerst zorgen dat de sfeer goed blijft in het team. Ik ben ervan overtuigd dat de punten dan vanzelf zullen komen en we hopen stiekem nog steeds op een periodetitel.”