Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Pietje Brandt (FC Rijnland): ,,Ik zie ons kampioen worden”

Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-rijnlandFC Rijnland heeft de smaak te pakken in de vierde klasse A. Voor de tweede maal op rij won de ploeg en schoof het een aantal plaatsen op richting de top van het klassement. In de stadsderby met Roodenburg was Rijnland met 2-5 te sterk en dat leverde een etentje op voor de formatie van Ronald Mink.

 

Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Eenmaal het buikje gevuld was Pietje Brandt goed gemutst. ,,Ik denk dat we een hele behoorlijke wedstrijd op de mat hebben gelegd. De uitslag had enkel nog wel wat hoger mogen uitvallen. Ik vond Roodenburg niet echt best en had meer van ze verwacht. Bij ons gaat het steeds beter draaien en op deze manier neemt ons zelfvertrouwen wekelijks toe. Als ik ook terugblik op het verloren duel met ASC, waar een loepzuivere goal werd afgekeurd, kan ik gerust stellen dat we daar ook hadden kunnen winnen. Dan start je met 9 uit 3 en dat was zonder meer mogelijk geweest. Maar goed, die punten halen we wel ergens terug.”

 

Volgens Brandt had de trainer bepaald dat Rijnland zou spelen met één diepe spits en dat was Brandt. ,,Maar eenzaam was ik niet hoor, want er kwamen telkens spelers om mij heen en daaruit kwamen we tot veel kansen. Maik van Koppen hebben we een linie laten zakken en dat pakte prima uit. Hij zette zijn handtekening onder drie doelpunten. Nee, ik heb niet gescoord, maar als ik bij doelpunten aan de basis kan staan vind ik dat ook best. Dat was vandaag het geval, maar ook al eerder.”

 

Brandt die al uitkwam bij diverse Leidse clubs ( GHC, Roodenburg, Lugdunum, FC Boshuizen en nu dus FC Rijnland) heeft bewust gekozen voor de ploeg met de gele en groene kleur. ,,Er speelden al wat vrienden bij deze club en Boudewijn Kamphues, die ook gekomen is, ken ik nog uit mijn tijd bij GHC. Dit is een best groepje, hoor. We hebben ook een dijk van een keeper met Marco Vink. En wat dacht je van Henk de Nobel. Ook een toppertje. Als wij fit blijven en we krijgen niet teveel te maken met blessureleed, zie ik ons kampioen worden. Dat mag je gerust opschrijven. En weet je, jullie redactie is bij deze uitgenodigd wanneer het zover is.”

 

Voor Rijnland scoorde voorts Kamphues tweemaal, terwijl Abdou Farhane en Mohamed Farhane iets terug konden doen voor de nog wat teleurstellende Roodenburgers.

 

Opstelling Roodenburg: De Haas, Bouda, Bayram, Gourari, A. Farhane, Tabibi, Bukuru, Ajar, Rhioues, Kaddouri, M’Kadmi.

Opstelling FC Rijnland: Vink, Smeele, Hockx, Pardon, Van Houten, Kluivers, Verhoogt, Koppen, De Nobel, Kamphues, Brandt.

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten