HomeVoetbalnieuws-leiden Roodenburg (zo.) wandelt over FC Rijnland heen

Roodenburg (zo.) wandelt over FC Rijnland heen

-

artikel image rijnland 3FC Rijnland kreeg in de derby tegen Roodenburg (zo.) weer een nederlaag voor de kiezen. Het zit de Rijnlanders de laatste tijd niet mee en ook in deze wedstrijd werd een zware nederlaag geslikt: het werd maar liefst 1-5. De ploeg van Ronald Mink haalde uit de laatste elf duels slechts vier punten op. Daarvoor waren vijftien punten uit tien duels bij elkaar gevoetbald.

De ploeg van trainer Ronald Mink mist de laatste tijd veel spelers en Mink is inmiddels gewend om flink te puzzelen. Dit keer was het niet veel anders. Er werd nog wel goed begonnen aan de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Roodenburg. Aanvoerder Jeffrey Smeele tekende de 1-0 aan. Nog voor rust wist de ploeg uit Leiden-Noord de achterstand echter in een voorsprong om te buigen. Zodoende werd er gerust met een 1-2 stand.

Na de thee was er van een echte wedstrijd weinig sprake meer. FC Rijnland liet zich vrijwillig naar de slachtbank leiden en Roodenburg maakte hier dankbaar gebruik van. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 1-5 eindstand op het scorebord. Voor de ploeg van Mo Rahou waren Mimoun Rahou (3) en Mohammed Elhamami (2) doelgericht.

FC Rijnland-speler Peter Zaalberg was duidelijk in zijn commentaar: ,,De tegenstander heeft niet eens zo goed gespeeld, maar wij waren ronduit slecht. De eerste helft ging nog wel en we kwamen zelfs nog op voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd was het echter snel over met de pret en kon Roodenburg gemakkelijk uitlopen naar 1-5.”

Een verklaring voor de matige resultaten van de afgelopen weken heeft Zaalberg wel:  ,,We missen simpelweg een aantal zeer belangrijke spelers. Zelf ben ik eigenlijk ook geen basisspeler, maar nu de nood hoog is, zet ik mijn beste beentje voor. Ik ben inmiddels 38 jaar en ben aan het einde van mijn carrière beland. Ik heb onder andere mooie momenten mogen meemaken op landelijk niveau bij UVS in Leiden. Daar heb ik tegen jongens als Clarence Seedorf mogen spelen.”

Daarnaast is Zaalberg ook niet geheel fit: ,,Ik startte het seizoen goed en zou eigenlijk in het tweede gaan spelen. Ze vroegen me echter al snel voor het eerste en dan begint het toch weer te kriebelen. Na een aantal wedstrijden in de basis te hebben gestaan, kreeg ik met de ziekte van Pfeiffer te maken. Helaas heb ik daar nu nog steeds de naweeën van.”

Over de toekomst van FC Rijnland wist Zaalberg nog het volgende te melden: ,,Volgens mij komen er wel een aantal spelers bij en een groot deel van de selectie zal intact blijven. Zelf ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik ga doen, maar de laatste wedstrijden van dit seizoen zal ik er alles aan doen om FC Rijnland nog aan de nodige punten te helpen.”