HomeVoetbalnieuws-leidenFred Filippo: ,,Verloren van de minste tegenstander tot nu toe”

Fred Filippo: ,,Verloren van de minste tegenstander tot nu toe”

-

artikel image vv leiden 2Zaterdag, 3A- VV Leiden is de ongeslagen status kwijtgeraakt. In en tegen Zwammerdam werd met 3-2 verloren, waardoor de ploeg van Fred Filippo bleef steken op vijf punten. Juist in dit duel, zo vond de oefenmeester, lagen er voor zijn ploeg volop kansen om drie punten toe te voegen aan het totaal.

,,Dit was de minste tegenstander tot nu toe en dit zijn nu juist de ploegen waartegen wij moeten kunnen winnen. In tegenstelling tot andere wedstrijden die wij hebben gespeeld, rolde het kwartje nu de andere kant op. Bijzonder jammer en dus ook onnodig”, stelde Filippo vast.

VV Leiden had een zwakke start en na twintig minuten spelen was het al 2-0 voor de thuisploeg. ,,Tot twee keer toe kaatsten wij niet goed en lag de bal enkele tellen later in het netje. Gelukkig vochten we ons daarna terug in de wedstrijd en waren we simpelweg de betere. Na de goal van Roland Middelkoop kregen we nog meer vat op de tegenstander en was het een kwestie van tijd om de gelijkmaker te begroeten.”

De 2-2 kwam er niet voor rust, maar na de onderbreking was het wel raak. Opnieuw kon Middelkoop Zwammerdam pijn doen. Ondertussen was ook clubtopscorer Alex Meijers van de bank gekomen en de druk nam verder toe op Zwammerdam, dat voor dit duel toch al zes punten in de wacht had gesleept.

,,Alex kreeg een kopkans vlak voor het doel, maar die keeper redde. Onvoorstelbaar dat dit geen doelpunt opleverde. Brahim Lakhal kopte ook in, maar die inzet werd van de doellijn gehaald. Ook kreeg Roland nog een kans, maar die was best lastig. Al met al kregen we dus genoeg kansen op de 2-3, maar het doelpunt viel vijf minuten voor tijd aan onze kant. ‘Dekseltje’(doelman Patrick Dexel, red.) had ook al een paar prima ballen gepakt, maar hij kwam nu bij een hoge bal iets te laat. Via de kruin van een speler van hun verdween die bal in het doel. Echt ontzettend jammer. Met een puntje hadden we eigenlijk ook al te weinig gekregen.”