HomeVoetbalnieuws-leidenFred Filippo: ,,Ze konden er niets van en toch weten we niet...

Fred Filippo: ,,Ze konden er niets van en toch weten we niet te winnen”

-

ts-vvleiden2(Zaterdag, 3A)- VV Leiden kon wel weer eens een zege gebruiken om niet dieper weg te zakken op de ranglijst. Bij Haagse Hout kreeg de ploeg van Fred Filippo een uitgelezen mogelijkheid om aan het zelfvertrouwen te werken, maar de kans op een driepunter werd gemist.

Leiden speelde de slechtste tweede helft volgens trainer Fred Filippo van de periode waarin hij trainer is bij de club uit het Morskwartier. De roodwitten kwamen voor rust op voorsprong via Alex Meijers, maar verzuimden de kansen daarna af te maken. Haagse Hout kon daardoor laat in het duel alsnog gelijk (1-1) maken. ,,Ik ben zeer teleurgesteld. Van dit soort ploegen moeten wij winnen. Ze konden er niets van, dus dat zegt veel over onze prestatie.”

Filippo had zijn ploeg nog wel acceptabel zien starten in de uitbeurt. ,,We speelden redelijk in de openingsfase en mij werd al snel duidelijk dat deze tegenstander onthutsend zwak was. Ik moest wat schuiven met de poppetjes, omdat Roland Middelkoop geschorst was en ik kon ook niet beschikken over Rick van Vliet. Daarom had ik bijvoorbeeld Danny Sjaardema doorgeschoven naar het middenveld en mocht Brahim Lakhal (foto) het in de punt proberen.”

vv leiden Brahim Lakhal

Aanvankelijk deelde Leiden de lakens uit en de voorsprong was dan ook terecht voor de gasten. ,,Deze pot hadden we daarna naar onze hand moeten zetten en we hebben na rust ook grote kansen gehad. Laat ik zeggen drie keer en 1000% kans. Meijers ging alleen op de keeper af, Sjaardema hield het overzicht niet in kansrijke positie en Joeri Devilee gleed uit bij een grote kans. Hun keeper had daarnaast rood moeten hebben, maar hij kreeg slechts geel. Maar goed, voor het overige was het huilen met de pet op en we zaten helemaal met de gebakken peren toen zij in de 83ste minuut scoorden. Natuurlijk is het geen onwelwillendheid om te winnen, maar alles ging gewoon fout. Deze pot hadden we gewoon moeten winnen. Dat had ons ook wat meer lucht gegeven”, stelde Filippo somber.