vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenIs er een dokter in de zaal?

Is er een dokter in de zaal?

-

ts-vvleiden2In de derde klasse B heeft VV Leiden de punten hard nodig om degradatiewedstrijden te voorkomen en een bezoek van de koploper leek dan verre van ideaal. De ploeg van Fred Filippo kon in de eerste helft nog aardig meekomen met Naaldwijk, maar in de tweede helft waren de krachtsverschillen duidelijk zichtbaar: 0-3.

Niet alleen kregen de Leidenaren een ruime nederlaag voor de kiezen, ook verloren zij Jeroen Hooidonk, die gekneusde ribben overhield aan een botsing met de keeper van de Naaldwijkers. ,,Ik weet niet precies hoe lang er voor staat, maar ik heb mijn ribben wel eens eerder gekneusd”, vertelt Hooidonk. ,,Toen lag ik er zelfs zes weken uit. In het ziekenhuis konden ze mij het niet precies vertellen. Ik zal er sowieso niet bij zijn volgende week in de uitwedstrijd tegen SEV.”

Over de wedstrijd kon Hooidonk kort zijn: ,,In de eerste helft hadden zij eigenlijk weinig te vertellen. Op basis van die helft is de uitslag dan ook niet terecht. We leverden veel strijd, we moesten bikkelen om te laten zien dat wij niet gemakkelijk te verslaan zijn. Kort voor rust kwam ik in botsing met de keeper. Na rust heb ik het nog vijf minuten geprobeerd, maar ik ben daarna gaan douchen en toen scoorden zij drie keer. Ik heb de laatste twintig minuten nog gezien en toen deden we het ook niet verkeerd.”

Verliezen van Naaldwijk is geen schande voor Leiden, maar er moeten toch snel punten gepakt gaan worden. De Leidenaren staan op dit moment op de tiende plaats, terwijl achtervolgers Duindorp en LSVV’70 maar drie punten minder hebben. ,,We hebben de punten zeker hard nodig. Daarvoor moeten we hard blijven werken en veel strijd blijven leveren. De overige uitslagen waren gelukkig positief dit weekeinde. We gaan er alles aan doen om in de derde klasse te blijven.”

Voorlopig vechten de Leidenaren dus nog tegen degradatie, maar van een teleurstellend seizoen wil Hooidonk niets weten: ,,We hadden er wel meer van verwacht. We hadden gehoopt bovenin mee te draaien, onze selectie was goed versterkt. Maar van Lugdunum waren de verwachtingen ook hooggespannen en die werden ook niet waargemaakt. Zij kunnen tegen ons nog wel de tweede periode binnenhalen, dat wordt een heel leuke wedstrijd.”

Trainer Fred Filippo stak zijn bevinding ook niet onder stoelen of banken. ,,Wie de wedstrijd zag, kan niet anders dan de conclusie trekken dan dat de uitslag geen recht doet aan het veldspel. We waren minimaal gelijkwaardig en het was niet te zien dat zij bovenaan staan. Ik vind dat we hebben gebracht wat we konden. Het klinkt misschien gek als je met 0-3 verliest, maar ik ben tevreden over mijn ploeg. Vergeet ook niet dat wij al de nodige spelers moesten missen.”

De Leidse lijst met blessures kreeg er met Mario van der Pluym en Jeroen Hooidonk weer twee bij. ,,Daarnaast had je Rian (Rosier, red.) moeten zien in de rust. Hij verging van de pijn aan zijn rug en liezen. Hij kon wel huilen van de pijn, maar stond er wel weer de tweede helft. Ook voor Mario is het triest. Hij was al weken op de weg terug, maar nu schoot het op een onschuldig lijkend moment in zijn kuiten. Dat is echt shit, want hij is een winnaar voor de groep. Ik vrees dat we hem in de rest van het seizoen kwijt zijn. De manier waarop we speelden geeft mij in elk geval reden om te zeggen dat het goed gaat komen met vvLeiden.”

vvLeiden moest het vanaf het begin al stellen zonder Marcel Onvlee, Ramon Escudero, Danny Sjaardema en Robin Ravensbergen. Wouter van Dorp en Wouter Fokkema, oud spelers van het eerste, moesten zelfs worden opgetrommeld.
Zonder een handje vol spelers moet VV Leiden het volgende week zaterdag dus opnemen tegen SEV. De Leidschendammers staan vijfde en hebben acht punten meer dan Leiden.

De basisopstelling: Van der Pluym, S. Middelkoop, S. Fokkema, P. Wansink, Meijers, Hooidonk, M. Wansink, R. Middelkoop, Meyers, Bok, Rosier.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read