HomeVoetbalnieuws-leidenKeeper Patrick Dexel houdt vv Leiden op de been

Keeper Patrick Dexel houdt vv Leiden op de been

-

ts-vvleiden2(Zaterdag, 3A)- Fred Filippo was zeer te spreken over de vertoning van vv Leiden tegen DWO (1-1). ,,Met wat meer slimheid was een overwinning mogelijk geweest, maar ik ben toch meer dan trots. Vooral voor rust hebben we uitstekend gespeeld.”

Vanaf de bank zag VV Leiden-speler Rick van Vliet een redelijk gelijkopgaande en enerverende eerste helft van zijn ploeg tegen DWO. De meeste kansen waren voor Leiden en die ploeg scoorde dan ook als eerst. Dennis Faas gaf in de 25e minuut een strakke voorzet waaruit Alex Meyers, wie anders,  raak kopte. Het was het eindresultaat van een fraaie aanval zoals er wel meer waren. DWO had echter twee fysiek ijzersterke spitsen lopen, die nauwelijks in bedwang konden worden gehouden door de Leidse defensie. Ook zij stichtten gevaar voor het doel van de tegenstander.

vv leiden Patrick DexelIn de tweede helft probeerde DWO door te drukken en Leiden kwam eigenlijk niet onder de druk uit. ,,Onze doelman Patrick Dexel (foto) was absoluut de man of the match”, licht Van Vliet toe. ,,Wat hij uit het doel hield was niet te geloven. Weet je dat hij van origine gewoon een veldspeler is? Vorig jaar kwamen we in het tweede op een gegeven moment zonder keeper te zitten. Patrick had last van een voetblessure, maar was wel bereid te keepen, en met succes. Dat hij zo goed is als hij vandaag liet zien had niemand verwacht. Wel mooi natuurlijk.”

,,Ondanks alle kansen en hectische toestanden kreeg DWO de bal niet over de lijn”, vervolgt Van Vliet. ,,Het had trouwens ook nog 2-0 kunnen worden als we bij een van onze uitvallen wat scherper waren geweest. Toen ik vijf minuten voor het einde eindelijk mocht invallen gebeurde dan toch wat de hele tweede helft dreigde: DWO scoorde de gelijkmaker.” Het was  verdiend, geeft Van Vliet toe. Hij kreeg in de weinige tijd die hij speelde nog een kans om de match in Leids voordeel te beslissen, maar de kans op eeuwige roem werd helaas niet benut.

Volgens de Leidse middenvelder kan in deze afdeling iedereen van iedereen winnen. ,,Zo’n wedstrijd als tegen DWO was voor spelers en publiek echt leuk. Twee ploegen die zoveel mogelijk proberen aan te vallen en een uitslag die niet te voorspellen valt. Het is gewoon een leuke afdeling”, besluit Van Vliet.

Filippo voegde nog toe: ,,Ik ben meer dan trots. Zo als in de eerste helft kunnen we dus ook voetballen en dat is hoopgevend. Gezien de stand op de ranglijst zou een overwinning meer dan welkom zijn geweest, maar het resultaat is op zich zeker niet verkeerd. Aleksie mikte nog een kopbal via de lat over en Brahim (Lakhal, red.) vergat nog te scoren bij 1-0 voor een open doel, omdat hij niet goed uitkwam met zijn goeie been. Maar goed, al met al waren er weer zat aanknopingspunten. En daarnaast is onze topscorer (Alex Meijers, red.) vrij gesproken van een eerdere schorsing van vier wedstrijden en dat is niet enkel gerechtigheid, maar ook een welkom pluspunt voor de groep. Overigens nog een woord van dank aan Rohda’76, dat een verweerschrift had geschreven. Alex was onschuldig in dat duel en gelukkig is dat uiteindelijk ook zo beoordeeld.”