vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden,,Met deze ploeg mag je niet eens degraderen"

,,Met deze ploeg mag je niet eens degraderen”

-

ts-vvleiden2Voorafgaand aan het duel tussen vv Leiden en Lugdunum waren de belangen duidelijk: beide ploegen moesten winnen om zich veilig te spelen en bovendien konden de groenwitten bij winst de tweede periode binnenslepen. Wellicht was dat laatste extra motivatie voor Lugdunum, want zij trokken het spannende duel uiteindelijk naar zich toe: 0-1.

De doelman van Leiden, Mario van der Pluym, berustte zich in de nederlaag. ,,Wij waren gelijkwaardig in de eerste helft, misschien wel beter. We kregen de beste kans via Rian Rosier, maar zijn schoot ging helaas net naast. In de tweede helft was Lugdunum de betere ploeg, dat moet ik toegeven. Het is wel zuur dat wij uiteindelijk de beste kans kregen op de 1-0, maar Rosier miste de strafschop.”

VV-Leiden 17 03 2012 65De penalty van Rosier werd gekeerd door keeper Diego Bleys en zodoende mocht Lugdunum hopen op een goed resultaat. ,,Als je die penalty maakt, denk ik niet meer dat zij nog hadden kunnen scoren”, denkt Van der Pluym. ,,Pas na die gemiste strafschop gingen zij beter spelen. Ik kon zelf nog een aantal keer goed redden, op bijvoorbeeld kopballen van Nino Poulina. Het doelpunt van Lugdunum was onhoudbaar. Direct nadat Martijn van Leeuwen die bal raakte wist ik dat die bal erin ging. Dat was zeker een aardig goaltje, ja.”

Leiden staat inmiddels vier punten achter op Lugdunum en deelt de elfde plaats met LSVV ’70. Directe degradatie ziet Van der Pluym niet gebeuren: ,,Wij krijgen Loosduinen nog, die staan vier punten onder ons. Die moeten we dus ook onder ons houden. Het is alleen wel zo, dat veel ploegen die nog strijden tegen degradatie elkaar nog krijgen. Wij moeten bijvoorbeeld ook nog thuis tegen LSVV. Op dit moment zitten we in de hoek waar de klappen vallen, dus we moeten in eerste instantie zorgen dat we niet direct degraderen, maar dat zie ik ook niet gebeuren. Ik ben wel bang voor de nacompetitie.” 

Zelf gaat de doelman volgend jaar weer terug naar ‘zijn cluppie’ Roodenburg, samen met de andere ex-Roodenburgers Jeroen van Hooidonk, Marvin Bok en Robin Ravensbergen. ,,Vooraf dachten we bovenin mee te kunnen draaien met deze selectie”, weet Van der Pluym. ,,Eigenlijk is het ongelooflijk. Wij gaan er alles aan doen om Leiden niet te laten degraderen. Met deze ploeg mág je niet eens degraderen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read